brusnica

Uobičajeni nazivi: brusnice, američki brusnica, arandano Americano, arandano rtepador, grosse moosbeere, kranbeere, tsuru-kokemomo, Vaccinium

Učinkovitost-sigurnost klijenata

Oo … Etno ili drugih dokaza o djelotvornosti.

Ocjene za sigurnost

Niz povezanih brusnice se nalaze u područjima od vlažnim močvarama brdskim šumama. Ove biljke rastu od Aljaske do Tennessee kao mali, prateći zimzelenih grmova. Njihovi cvjetovi variraju od ružičaste do ljubičaste i cvatu od svibnja do kolovoza, ovisno o vrsti. Vaccinium Rod uključuje i borovnica (V. angustifolium), deerberry (V. stamineum), na Borovnica (V. myrtillus), a brusnica (V. vitis-idaea). Oni se ne treba miješati s drugom highbush brusnice, Viburnum opulus, iz druge obitelji.

Brusnice prvenstveno se koristi kao tradicionalni lijek za liječenje bolesti mjehura i bubrega među Indijancima. Bobice su također korišteni kao tkanina i hrane boje, i kao oblog za liječenje rana i trovanje krvi. Pomorci koristiti bobice kao skorbut preventiva. Unatoč nedostatku znanstvenih dokaza koji pokazuju da brusnice ili njihov sok su učinkoviti mokraćnog zakiseljavanje, interes i dalje postoji u javnosti u medicinske upotrebe brusnica. Brusnice koriste u istočne Europe kulturama smanjiti temperaturu i zbog svoje folklornog ulogu u liječenju karcinoma.

Postoji neki dokaz za uporabu u sprječavanju brusnice, ali ne i za liječenje, infekcije mokraćnog sustava. Drugi mogući uloge, brusnice s ograničenom dokazi uključuju smanjenje rizika od kardiovaskularnih bolesti i liječenju raka.

Nedostatak konzistentnosti u kliničkim ispitivanjima čini smjernice za doziranje teško. Brusnica sok, sok od koncentrata, i suši ekstrakt proučavana su na infekcije urinarnog trakta. Doze soka istraživanog su u rasponu od 120 do 4000 ml / dan; 400 mg ekstrakta brusnice dnevno dano u nastojanju da se izbjegnu velike količine koje se čini da će biti potrebni za učinkovitost.

Oni skloni bubrežnih kamenaca trebaju se obratiti svom liječniku prije uzimanja brusnica proizvod.

Općenito su poznati kao sigurni kada se koriste kao hrana. Izbjegavajte doze iznad onih u hrani, jer sigurnost i učinkovitost su nedokazana.

U bolesnika koji uzimaju varfarin, pio sok od brusnica može povećati rizik od teškog krvarenja, uključujući krvarenje. Zbog varfarin ima uski terapijski indeks, pacijenti koji uzimaju varfarin trebali ograničiti ili izbjegavati istodobnu konzumacija soka od brusnice.

Izuzetno velike doze mogu proizvesti GI simptome kao što su proljev.

Nije bilo izvješća o toksičnosti uz korištenje soka od brusnice.

Reference