cikloserin (oralnim putem) opis i brand imena

Cikloserin pripada obitelji lijekova koji se nazivaju antibiotici. To se koristi za liječenje tuberkuloze (TB). Kada se koristi cikloserin za TB, ona se daje s drugim lijekovima za TB. Cikloserin također se može koristiti i za druge uvjete utvrđene od strane liječnika.

Da bi se jasno svoj tuberkuloze (TB) u potpunosti, morate nastaviti uzimati ovaj lijek za puno radno vrijeme liječenja, čak i ako se osjećate bolje. Ovo je vrlo važno. Također je važno da ne propustite bilo doze.

Cikloserin je dostupna samo sa svojim liječnikom recept.

Jednom je lijek odobren za stavljanje na tržište za određenu uporabu, iskustvo može pokazati da je i korisno za druge zdravstvene probleme. Iako se to uporaba nije uključen u označavanje proizvoda, cikloserin koristi u nekih bolesnika sa slijedećim medicinskim stanjem

Ovaj proizvod je dostupan u sljedećim oblicima doza

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Kapsula

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Alergije

Iako nema konkretne informacije uspoređuju korištenje cikloserin u djece s upotrebu u drugim dobnim skupinama, ovaj lijek se ne očekuje da će izazvati različite nuspojave ili probleme u djece nego u odraslih.

pedijatrijski

Mnogi lijekovi nisu posebno proučavao u starijih ljudi. Dakle, to se ne može znati da li oni funkcioniraju na isti način na koji to rade u mlađih odraslih osoba. Iako nema konkretne informacije uspoređuju korištenje cikloserin u starijih osoba s upotrebu u drugim dobnim skupinama, ovaj lijek se ne očekuje da će izazvati različite nuspojave ili problema u starijih ljudi nego u mlađih odraslih osoba.

gerijatrijske

Istraživanja kod žena ukazuju na to da je ovaj lijek predstavlja minimalan rizik za dijete ako se koristi tijekom dojenja.

Trudnoća

Dojenje

Interakcije lijekova

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Ostale interakcije

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Druge zdravstvene probleme

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da ne postupati s ovim lijekovima, promijeniti neke druge lijekove koje uzimate, ili vam dati posebne upute o upotrebi hrane, alkohola ili duhana.

Doziranje

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Cikloserin mogu se uzeti nakon obroka ako se uznemirava želudac.

Da bi se jasno svoj infekcije u potpunosti, vrlo je važno da zadržite uzimati ovaj lijek za puno radno vrijeme liječenja, čak i ako se početi osjećati bolje nakon nekoliko tjedana. Ako uzimate ovaj lijek za tuberkulozu, možda ćete morati uzeti ga svaki dan koliko god je 1 do 2 godine ili više. Ako prestanete uzimati ovaj lijek prerano, simptomi bolesti se mogu vratiti.

Ovaj lijek najbolje funkcionira kada postoji stalna količina u krvi ili urina. Da bi se zadržati iznos konstantan, ne propustite bilo doze. Također, to je najbolje da se doze na ravnomjerno raspoređeni puta danju i noću. Na primjer, ako ste uzeti 2 doze dnevno, doze treba biti na razmaku oko 12 sati apart. Ako se to ometa vaš san ili drugih dnevnih aktivnosti, ili ako vam je potrebna pomoć u planiranju najbolje vrijeme da se vaš lijek, provjerite sa svojim liječnikom.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

propustili dozu

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

skladištenje

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak u redovitim posjetima.

Ako se simptomi ne poboljšaju u roku od 2 do 3 tjedna, ili ako se pogoršaju, provjerite sa svojim liječnikom.

Ako cikloserin uzrokuje da se osjećate jako depresivan ili da se misli o samoubojstvu, provjerite sa svojim liječnikom. Vaš liječnik će vjerojatno želite promijeniti svoj lijek.

Ovaj lijek može uzrokovati neke ljude da postanu vrtoglavicu, pospanost, ili manje oprezan nego što su inače. Pobrinite se da znate kako ćete reagirati na ovaj lijek prije nego što voziti, koristiti strojeve, ili učiniti bilo što drugo što bi moglo biti opasno ako ste vrtoglavicu ili nisu na oprezu. Ako su ove reakcije su posebno dosadan, provjerite sa svojim liječnikom.

Neki od cikloserin je nuspojava (na primjer, konvulzije [napadaji]) može biti veća vjerojatnost da se dogodi ako se pije alkoholna pića redovito dok uzimate ovaj lijek. Stoga, ne treba piti alkoholna pića za vrijeme dok uzimate ovaj lijek.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.