čine: (injekcija put) opis i brand imena

Čine: ubrizgavanje meglumina se koristi kako bi se dijagnosticirati ili pronaći probleme u mokraćni mjehur. To je rendgenski vidljivi kontrastno sredstvo. Kontrastna sredstva se koriste za stvaranje jasne slike o različitim dijelovima tijela tijekom određenih medicinskih postupaka, kao što su retrogradne cystourethrography.

Ovaj lijek je da se koristi samo od strane ili pod izravnim nadzorom liječnika.

Alergije

Ovaj proizvod je dostupan u sljedećim oblicima doza

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Nema dostupnih informacija o odnosu života na učinke čine: megluminske injekcije u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

može injektirati

Nema dostupnih informacija o odnosu života na učinke čine: megluminske injekcije u gerijatrijskih bolesnika.

pedijatrijski

Istraživanja kod žena ukazuju na to da je ovaj lijek predstavlja minimalan rizik za dijete ako se koristi tijekom dojenja.

gerijatrijske

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada primate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Trudnoća

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Dojenje

Interakcije lijekova

Ostale interakcije

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Druge zdravstvene probleme

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Liječnik ili drugi osposobljeni zdravstveni radnik će vam dati ovaj lijek u bolnici. Ovaj lijek se daje kroz kateter.

Vaš liječnik može vam dati laksativ noć prije testa, a može preporučiti niska Ostatak prehranu dan prije zahvata.

Vaš liječnik će provjeriti vaš napredak usko dok primate ovaj lijek. To će omogućiti liječniku da vidi je li lijek djeluje ispravno i odlučiti da li ćete nastaviti da ga primi.

Teške reakcije mogu se pojaviti dok primate ovaj lijek. Obavijestite svog liječnika ako imate napadaje, poteškoće s disanjem, ili stezanje u prsima nakon primitka ovog lijeka.

Prije imate bilo kakve medicinske testove, recite liječniku zadužen da primate ovaj lijek. Rezultati nekih testova (npr testa štitne žlijezde, test urina) može utjecati na ovaj lijek.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ili medicinskom sestrom odmah, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.