cutar emulzija aktualna

Koristi za Cutar emulzija

Terapijski Klasa: keratolitički

Neke od ovih preparata su dostupni samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Katrana kamenog ugljena proizvodi se ne smiju koristiti na dojenčadi, osim ako nije drugačije režiji svog liječnika. Studije na ovaj lijek je učinjeno samo u odraslih bolesnika, a nema konkretne informacije uspoređuju korištenje ovog lijeka u djece s upotrebu u drugim dobnim skupinama.

Mnogi lijekovi nisu posebno proučavao u starijih ljudi. Dakle, to se ne može znati da li oni funkcioniraju na isti način na koji to rade u mlađih odraslih osoba, ili ako oni uzrokuju različite nuspojave ili problema u starijih ljudi. Nema specifične informacije uspoređuju korištenje ovog lijeka u starijih osoba s upotrebu u drugim dobnim skupinama.

Istraživanja kod žena ukazuju na to da je ovaj lijek predstavlja minimalan rizik za dijete ako se koristi tijekom dojenja.

Prije Korištenje Cutar emulzija

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže katran. To ne može biti specifična za Cutar emulzija. Molimo pročitajte pažljivo.

Koristite ovaj lijek samo prema uputama. Nemojte koristiti više od toga i ne koriste češće nego što je preporučeno na naljepnici, osim ako nije drugačije režiji svog liječnika. To bi moglo povećati šanse za nuspojave.

Nakon nanošenja katran, zaštititi tretirano područje od izravnog sunčevog zračenja i ne koristite kvarcanje 72 sata, osim ako nije drugačije režiji svog liječnika, jer može doći do teške reakcije. Također, provjerite da li su uklonjene sve katrana kamenog ugljena lijek iz svoje kože prije nego što se vrati u izravnoj sunčevoj svjetlosti ili koristite kvarcanje.

Ne primjenjivati ​​ovaj lijek sa zaraženim, mjehura, sirovo, ili oozing područjima kože.

Držite ovaj lijek daleko od očiju. Ako ste slučajno trebali dobiti neki u oči, isperite ih pod mlazom vode odjednom.

Za korištenje krema ili mast oblik ovog lijeka

Za korištenje obliku gela ovog lijeka

Kako koristiti oblik šampon ovog lijeka

Kako koristiti oblik nonshampoo tekući ovog lijeka

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, primjenjuju se u najkraćem mogućem roku. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Ako se koristi ovaj lijek na kožu, može privremeno mijenjaju boju plavu, izbijeljena ili zatamnjena kose.

Pravilna uporaba katran

Katran može obojiti kožu ili odjeću. Izbjegavajte uzimajući ga na odjeću. Mrlja na koži će se istrošiti nakon što prestanete rabiti lijek.

U studijama na životinjama, katran je pokazala da povećati šanse za rak kože.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom što je prije moguće, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

Mjere opreza Dok putem Cutar emulzija

Dostupnost Rx / OTC Rx i / ili OTC

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Psorijaza Humira®, metotreksat, Remicade, ciklosporin, Stelara, infliksimab, adalimumab, acitretin

Seboreični dermatitis prednizon, deksametazon, hidrokortizon aktualna, ketokonazol aktualna, Decadron, Proctozone HC, Deltasone

Dermatitis flutikazon aktualna, triamcinolon tematska, hidrokortizon, prednizolon tematska, doksepin aktualna, betametazon aktualna, Kenalog

Cutar emulzije nuspojave

Cutar (katran tematska)

 ili se pridružiti grupi podrške Cutar za povezivanje s drugima koji imaju slične interese.