cyanokit (hydroxocobalamin) koristi, doziranje, nuspojave

Što je Cyanokit?

Cyanokit se koristi u hitnim slučajevima za liječenje trovanja cijanidom. Ova vrsta trovanja mogu se pojaviti ako ste izloženi dim iz kuće ili industrijske vatre, ako se proguta ili udahnuti u cijanidom, ili ako se cijanid na vašoj koži.

Cyanokit se također mogu koristiti u svrhe koje nisu navedene u ovom priručnik.

Ako je moguće prije nego što primaju Cyanokit, reci njegovateljima ako imate visok krvni tlak, bolesti srca, kongestivno zatajenje srca, bolesti jetre ili bolesti bubrega (ili ako ste na dijalizi).

Važna informacija

Isto tako reći svojim njegovateljima, ako ste ikada imali tešku alergijsku reakciju na hydroxocobalamin, vitamin B12, ili cijanokobalamin (Nascobal, Cobolin, Cyomin, i drugi).

U hitnim slučajevima možda neće biti moguće prije nego što se tretiraju reći svojim njegovateljima o svojim zdravstvenim uvjetima ili ako ste trudni ili dojite. Uvjerite se svaki liječnik brine za vas nakon toga ne zna da ste primili Cyanokit.

Cyanokit može uzrokovati neobične rezultate s određenim medicinskim testovima. Reci bilo liječnika koji vas liječi koje ste nedavno primili injekciju Cyanokit. Možete razviti acne-kao što su kožni osip u roku od 1 do 4 tjedna nakon što su tretirane s ovim lijekom. Ovaj osip treba otići bez liječenja. Nazovite svog liječnika ako imate osip koji traje duže od 4 tjedna. Ako je vaša koža pocrveni nakon primitka ovog lijeka, izbjegavati izloženost suncu ili solarij. Cyanokit mogu vas opekline lakše dok je koža još je crvena. Nosite zaštitnu odjeću i korištenje krema za sunčanje (SPF 30 ili viši) dok boji kože vraća u normalu.

Ako je moguće prije nego što primaju Cyanokit, reci njegovateljima, ako imate

Prije primanja Cyanokit

visoki krvni tlak

srčana bolest

kongestivno zatajenje srca

bolest jetre

bolesti bubrega (ili ako ste na dijalizi); ili

Ako ste ikada imali tešku alergijsku reakciju na hydroxocobalamin, vitamin B12, ili cijanokobalamin (Nascobal, Cobolin, Cyomin, i drugi).

Vlada kategorija trudnoća C Obavijestite svog liječnika ako ste trudni. Nije poznato da li Cyanokit naškoditi nerođeno dijete. Međutim, prednosti liječenje trovanja cijanidom može prevagnuti bilo rizika koji potječe od Cyanokit, za vas i vaše dijete. Nije poznato da li hydroxocobalamin prelazi u majčino mlijeko, ili ako bi to moglo naškoditi za njegu beba. Vi ne bi trebali dojiti nakon što su tretirane sa Cyanokit. U hitnim slučajevima, možda neće biti moguće prije nego što su tretirane s lijekom reći svojim njegovateljima, ako ste trudni ili dojite. Uvjerite se svaki liječnik brine za trudnoće ili beba zna da su dobili ovaj lijek.

Vidi također: Trudnoća i dojenje upozorenja (detaljnije)

Cyanokit se ubrizgava u venu kroz IV. Vi ćete primiti ovu injekciju u okruženju kliniku ili bolnicu. Cyanokit mora dati polako, a IV infuzija može trajati najmanje 15 minuta.

Cyanokit obično daje samo jednom. Međutim, možda ćete primiti sljedeću dozu ako je potrebno.

Vaše disanje, krvni tlak, razina kisika, funkciju srca, i drugi vitalni znakovi bit će pomno promatrati dok primate Cyanokit.

Ovaj lijek može uzrokovati neobične rezultate s određenim medicinskim testovima. Reci bilo liječnika koji vas liječi koje ste nedavno primili injekciju Cyanokit.

Od Cyanokit se daje zdravstveni djelatnik u hitne slučajeve, niste vjerojatno da će propustiti dozu.

Od Cyanokit daje liječniku u medicinskom okruženju, predoziranje je malo vjerojatno da se dogodi.

Ako je vaša koža pocrveni nakon primitka ovog lijeka, izbjegavati izloženost suncu ili solarij. Cyanokit mogu vas opekline lakše dok je koža još je crvena. Nosite zaštitnu odjeću i korištenje krema za sunčanje (SPF 30 ili viši) dok boji kože vraća u normalu.

Nabavite hitnu liječničku pomoć ako imate bilo koji od ovih znakova alergijske reakcije na Cyanokit: košnica; stezanje u prsima, otežano disanje; oticanje lica, usana, jezika ili grla. Možete razviti acne-kao što su kožni osip u roku od 1 do 4 tjedna nakon što su tretirane sa Cyanokit. Ovaj osip treba otići bez liječenja. Nazovite svog liječnika ako imate osip koji traje duže od 4 tjedna. Nazovite svog liječnika odmah ako imate ozbiljnu nuspojavu, kao što su

svijetlo crvena krv u stolici

bol u prsima, brzo ili neujednačena otkucaja srca

Kako bih trebao uzeti Cyanokit?

teška kratkoća daha, teško disanje, hvatajući dah, kašalj s pjenastom sluzi

oticanje u nogama ili gležnjeva

svjetlo na čelu osjećaj, kao da bi se mogao onesvijestiti; ili

opasno visok krvni tlak (jaka glavobolja, zamagljen vid, zujanje u ušima, tjeskoba, zbunjenost, bol u prsima, otežano disanje, neravnim otkucaja srca, napadaja).

Česte Cyanokit nuspojave mogu uključivati

mučnina

glavobolja

akne, osip na koži ili crvenilo

crvena obojenost urina (može trajati od 2 do 5 tjedana); ili

bol, oteklina, ili iritaciju kože, gdje je dobio injekciju.

Ovo nije potpun popis nuspojava i drugi se mogu pojaviti. Nazovite svog liječnika za liječnički savjet o nuspojavama. Možete prijaviti nuspojave na vlasti na državnoj-1088.

Postoji svibanj biti drugih lijekova koji mogu biti u interakciji s Cyanokit. Obavijestite svog liječnika o svim lijekovima koje koristite. To uključuje recept, over-the-counter, vitamina i biljnih proizvoda. Nemojte započeti novi lijek bez reći svom liječniku.

Što se događa ako propustite uzeti dozu?

3.03.2014-02-13, 04:36:23

Što se događa ako predozirati?

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

Što treba izbjegavati?

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na vlasti

Vitamin B12 Nedostatak cijanokobalamin, vitamin B12, B-12, hydroxocobalamin, Nascobal

Cyanokit nuspojave

Cyanide Trovanje hydroxocobalamin, natrij tiosulfata, amil nitrit, Nithiodote

Schilling Test cijanokobalamin, vitamin B12, B-12, hydroxocobalamin, Nascobal

Transcobalamin II nedostatak hydroxocobalamin

Za koju drugu vrstu droge će utjecati Cyanokit?

Cyanokit (hydroxocobalamin)