dapagliflozin i metformin

Laktacidoza može nastupiti uporabu metformin s povećanim rizikom kod pacijenata sa sepsom, dehidracije suvišnog unošenja alkohola, oštećenja jetre, bubrega i akutne kongestivnog zatajenja srca. Simptomi mliječne acidoze mogu biti suptilni i nespecifičnog kao što su slabost, mijalgija, respiratorni distres, povećanje pospanost i trbušne nevolji. Uključeno u laboratorijskih abnormalnosti su niski pH, povećana anion gap, i povišen krvni laktata. Ako se sumnja, prekinuti i odmah hospitalizirati bolesnika.

Koristi za dapagliflozin i metforminom

Terapijski Klasa: Antidijabetički

Farmakološka Klasa: Dapagliflozin

Kemijski Klasa: Metformin

Dapagliflozin radi u bubregu se spriječila apsorpcija glukoze (šećera u krvi). To pomaže smanjiti razinu šećera u krvi. Metformin smanjuje apsorpciju šećera iz želuca, smanjuje oslobađanje pohranjene šećera iz jetre, a pomaže svoje tijelo koristiti šećer bolje. To ne pomaže pacijentima koji boluju od dijabetesa inzulin-ovisni ili tip 1. Tip 1 dijabetes bolesnika moraju koristiti injekcije inzulina.

dapagliflozin i metformin je dostupna samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za dapagliflozin i metforminom, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na dapagliflozin i metforminom ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Prije uporabe dapagliflozin i metformin

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke dapagliflozin i metformin kombinacija u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost dapagliflozin i metformin kombinaciji u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da će imati problema s bubrezima, što može zahtijevati oprez i prilagodbu u dozi za pacijente koji primaju dapagliflozin i metformin kombinaciju.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate dapagliflozin i metformin, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Korištenje dapagliflozin i metformin s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći dapagliflozin i metformin s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebno u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Korištenje dapagliflozin i metformin s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje dapagliflozin i metforminom. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Uzmi dapagliflozin i metformin samo kao režiji liječnika. Nemojte koristiti više od toga, nemojte ga koristiti češće, i nemojte ga koristiti na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio.

dapagliflozin i metformin bi trebao doći sa priručnik. Pročitajte i slijedite ove upute pažljivo. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja.

dapagliflozin i metformin treba uzeti uz obrok kako bi se smanjila neželjene učinke na želucu koji se mogu pojaviti tijekom prvih nekoliko tjedana.

Progutajte tabletu cijelu produljenim oslobađanjem. Ne lomite, prekinuti ili žvakati ga.

Iako uzimanje tableta s produljenim oslobađanjem, dio toga se može proći u stolici. To je normalno i nije ništa brinuti.

Pažljivo slijedite poseban plan obroka vaš liječnik vam je dao. To je najvažniji dio kontroliranje dijabetes, a pomoći će lijek raditi ispravno. Redovito vježbanje i test za šećer u krvi ili urinu prema uputama.

Doza dapagliflozin i metforminom će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze dapagliflozin i metforminom. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu dapagliflozin i metforminom, uzmi ga što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Pravilna uporaba dapagliflozin i metforminom

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak u redovitim posjetima, pogotovo tijekom prvih nekoliko tjedana da se uzimaju dapagliflozin i metformin. Krvi i urina mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

Vrlo je važno slijediti pažljivo upute od svog liječnika o

Pod određenim uvjetima, previše metformin može uzrokovati ozbiljne stanje koje se naziva mliječna acidoza. Simptomi mliječne acidoze su teške i pojavljuju se brzo. Laktacidoza obično događa kada su prisutne druge ozbiljne zdravstvene probleme, kao što je srčani udar ili zatajenje bubrega. Simptomi mliječne acidoze uključuju: abdominalna ili želuca nemir, smanjeni apetit, proljev, brzo i plitko disanje, opći osjećaj nelagode, bolova u mišićima ili grčevi, i neobična pospanost, umor ili slabost. Ako imate više od jednog od ovih simptoma zajedno, te bi trebao dobiti trenutan hitnu medicinsku pomoć.

Vrtoglavica, lakomislenost, ili nesvjestice mogu se pojaviti dapagliflozin i metforminom. To je češći ako imate bolest bubrega, nizak krvni tlak, ili ako uzimate diuretik (voda pilule). Uzimanje puno tekućine svaki dan može pomoći. Pijte puno vode tijekom vježbanja ili u toplom vremenu. Provjerite sa svojim liječnikom ako imate jaku mučninu, povraćanje, proljev ili koja ne prestaje. To može uzrokovati da se izgubiti previše vode.

Mjere opreza za vrijeme uporabe dapagliflozin i metformin

Neka Vaš liječnik ili stomatolog zna uzimate dapagliflozin i metformin. Vaš liječnik vas može savjetovati da prestanete uzimati dapagliflozin i metformin prije nego što su glavne operacije ili dijagnostičke testove, posebno testove koji koriste kontrast boja.

dapagliflozin i metformin može uzrokovati hipoglikemiju (niska razina šećera u krvi). To je češći kada dapagliflozin i metforminom se uzima zajedno s drugim lijekovima za dijabetes (npr inzulin, glipizid, gliburid). Simptomi niske razine šećera u krvi mora biti tretirana prije nego što uzrokuje da se onesvijestiti. Ljudi se osjećaju različite simptome s niske razine šećera u krvi. Važno je da naučite što simptomi obično su tako da možete ga liječiti brzo. Neki simptomi niske razine šećera u krvi uključuju promjene u ponašanju koje su slične pijanstvu, zamagljen vid, hladno znojenje, zbunjenost, cool, blijeda koža, poteškoće s razmišljanjem, pospanost, prekomjerna glad, brzo kucanje srca, glavobolje, koje i dalje, mučnina, shakiness, nerazgovjetan govor, ili neuobičajen umor ili slabost. Razgovarajte sa svojim liječnikom o tome kako se postupa s niske razine šećera u krvi.

dapagliflozin i metformin može uzrokovati vaginalni kvasac infekcije u žena i gljivičnih infekcija penisa kod muškaraca. To je češći u bolesnika koji imaju povijest genitalnih infekcija kvasac ili muškaraca koji nisu obrezani. Žene mogu imati vaginalni iscjedak, svrbež, ili miris. Muškarci mogu imati crvenilo, svrbež, oticanje ili bol oko penisa, ili iscjedak sa jakim mirisom iz penisa. Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate bilo koji od ovih simptoma.

dapagliflozin i metformin može učiniti ako se zavrti u glavi. Nemojte voziti ili raditi bilo što drugo što bi moglo biti opasno dok ne znate kako dapagliflozin i metformin djeluje na vas. Stand up polako ako osjetite vrtoglavicu.

dapagliflozin i metformin mogu biti povezani s razvojem raka mokraćnog mjehura, a ne smije se koristiti u bolesnika s rakom aktivnog mjehura. Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate krv u mokraći ili bol tijekom mokrenja.

Nemojte piti puno alkohola dok koristite dapagliflozin i metformin. Teški konzumacija alkohola može povećati rizik za mliječne acidoze.

Hiperglikemija (visoka razina šećera u krvi) može se javiti ako se ne uzimaju dovoljno ili preskočite dozu dijabetesa medicine, prejesti ili ne slijede svoj plan prehrane, imaju povišenu temperaturu ili infekcije, ili se ne ostvari onoliko koliko je uobičajeno. Neki simptomi visokog šećera u krvi uključuju zamagljen vid, pospanost, suha usta, isprati i suha koža, dah miris voća, kao što su, povećanu učestalost i količinu mokrenja, ketone u mokraći, gubitak apetita, mučnina ili povraćanje, brzo i duboko disanje, umor, ili neobična žeđ. Ako simptomi visok šećer u krvi dogodi, provjerite razinu šećera u krvi i nazovite svog liječnika za upute.

dapagliflozin i metformin nuspojave

dapagliflozin / metformin

Ako se razvije osip, osip, ili bilo alergijsku reakciju na dapagliflozin i metforminom, prestati uzimati lijek i provjerite sa svojim liječnikom što je prije moguće.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Dijabetes, Tip 2 metformin, inzulin aspart, glipizid, Januvia, glimepirid, Victoza, Lantus, gliburid, pioglitazon, Invokana, Tradjenta, GLUCOPHAGE Janumet, Actos, Levemir, Novolog, Humalog, Amaryl, Farxiga, Onglyza, Welchol, glucotrol, Trulicity , sitagliptin, Bydureon

 ili se pridružiti grupi podrške dapagliflozin / metformin za povezivanje s drugima koji imaju slične interese.