dasatinib (oralnim putem) pravilno korištenje

Doziranje

propustili dozu

Uzmi ovaj lijek točno prema uputama liječnika. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. To bi moglo povećati šanse neželjenih učinaka.

Lijekovi koji se koriste za liječenje raka su vrlo jaka i može imati mnoge nuspojave. Prije primitka ove lijekove, pobrinite se da razumijete sve rizike i koristi. To je važno za vas da blisko surađuju sa svojim liječnikom za vrijeme liječenja.

Ovaj lijek dolazi s informiranje pacijenata umetkom. Pažljivo slijedite upute. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Vi svibanj uzeti ovaj lijek sa ili bez hrane. Progutajte tabletu cjelinu. Ne slomiti, rezati, gnječiti ili žvakati ga.

Trudnice trebaju izbjegavati rukovanje slomiti ili slomljena tablete. Ako tableta je slomljena ili razbijen, nositi jednokratne rukavice kako bi izbjegli izlaganje medicine.

skladištenje

Ako uzimate antacid (npr, aluminijev hidroksid, magnezijev hidroksid, Maalox®, Rolaids® ili Tums®), uzmi ga najmanje 2 sata prije ili 2 sata nakon što se dasatinib.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.