de Quervain je tenosinovitis tretmani i lijekovi

Lijekovi

Terapija

Liječenje de Quervain je tenosinovitis je usmjeren na smanjenje upale, čuvajući pokret u palca i sprečavanje ponavljanja.

kirurgija

Ako počnete liječenje rana, simptomi bolesti se treba poboljšati u roku od četiri do šest tjedana. Ako vaš de Quervain je tenosinovitis počinje tijekom trudnoće, simptomi su vjerojatno da će završiti negdje krajem ili trudnoće ili dojenja.

Kako bi se smanjila bol i oteklina, liječnik može preporučiti pomoću over-the-counter bolova kao što su ibuprofen (Advil, motrin IB, i ostalo) i naproksen (Aleve).

Vaš liječnik može preporučiti injekcije kortikosteroida lijekova u tetive korice za smanjenje oteklina. Ako liječenje započne unutar prvih šest mjeseci ove simptome, većina ljudi se oporavi u potpunosti primio kortikosteroidne injekcije, često nakon samo jedne injekcije.

Početno liječenje de Quervain je tenosinovitis mogu uključivati

Također možete vidjeti fizičku ili radnog terapeuta. Ovi terapeuti mogu pregledati kako koristite svoj zglob i dati prijedloge o tome kako napraviti prilagodbe za ublažavanje stresa na zglobovima. Vaš terapeut može naučiti vježbe za vaš zglob, ruku i ruku za jačanje mišića, smanjuje bol, ograniči iritaciju tetive.

Ako je vaš slučaj ozbiljniji, vaš liječnik može preporučiti ambulantne operacije. Kirurgija uključuje postupak u kojem liječnik pregledava ovojnicu koja okružuje uključeni tetive ili tetive, a zatim otvara korice za oslobađanje tlaka tako da se vaši tetive može kliziti slobodno.

Vaš liječnik će razgovarati s vama o tome kako da se odmori, ojačati i obnoviti svoje tijelo nakon operacije. Fizička ili radni terapeut može sastati s vama nakon operacije kako bi vas naučiti nove vježbe za jačanje i pomoći vam da prilagodite svoje dnevne rutine kako bi se spriječilo buduće probleme.