desirudin (potkožni put) pravilno korištenje

Doziranje

propustili dozu

Medicinska sestra ili drugi osposobljeni zdravstveni radnik će vam dati ovaj lijek. Ovaj lijek se daje kao metak pod kožu, najčešće u predjelu trbuha ili bedra.

Ako koristite desirudin kod kuće, liječnik će vas naučiti kako da se uvelo s medicine. Budite sigurni da slijedite upute pažljivo. Provjerite sa svojim liječnikom ako imate bilo kakvih problema s korištenjem lijeka.

Vi ćete biti prikazan područja tijela gdje je to udarac može dati. Koristite neki drugi tjelesne površine svaki put kad daju sebi metak. Pratite gdje ste dati svaki metak kako bi bili sigurni da rotirati dijelovima tijela. To će pomoći spriječiti probleme kože od injekcije.

Koristite samo brand ovog lijeka da je vaš liječnik propisao. Različite marke možda neće raditi na isti način.

Ako se lijek u bočici (staklene posude) ili napunjene štrcaljke promijenio boju, ili ako vidite čestice u njemu, nemojte ga koristiti.

skladištenje

Stavi korištene šprice u, raspoloživi spremnik otporan na stvaranje rupa, ili raspolagati njima kao režiji svog liječnika.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Nazovite svog liječnika ili ljekarnika za upute.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Spremite neotvorene bočice ili unaprijed napunjene injekcije na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Vi svibanj također pohraniti pomiješane otopine na sobnoj temperaturi, a može se koristiti i do 24 sata. Bacite neiskorišteni lijek nakon 24 sata.

Bacite se koriste igle u tvrdu, zatvorenoj posudi da iglice ne mogu probiti kroz. Čuvati spremnik izvan dohvata djece i kućnih ljubimaca.