desirudin potkožnim

Epiduralna ili spinalna hematomi, što može dovesti do dugoročno ili trajno paralize, mogu se pojaviti u bolesnika koji su antikoagulacijom s selektivnih inhibitora trombina i prolaze neuraxial anestezije ili spinalne punkciju. Rizik od razvoja tih hematoma povećava uz korištenje unutrašnjih epiduralne kateteri i istovremenu upotrebu lijekova koji mijenjaju hemostaze. Praćenje bolesnika često za neurološkog oštećenja i odmah liječiti ako je navedeno neurološki kompromis. Razmislite rizike / dobrobiti prije neuraxial intervencije kod pacijenata antikoagulacijom ili se antikoagulacijom za tromboprofilakse.

Koristi za desirudin

Terapijski Klasa: Antikoagulaciisko

Farmakološka Klasa: trombin inhibitora, Direct

Kemijski Klasa: hirudina Povezano

desirudin je dostupna samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za desirudin, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na desirudin ili bilo koje druge lijekove. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke desirudin u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Prije Korištenje desirudin

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost desirudin u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da imaju dobne problema s bubrezima, što može zahtijevati oprez i prilagodbu u dozi za pacijente koji primaju desirudin.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate desirudin, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Korištenje desirudin s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Korištenje desirudin s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje desirudin. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Medicinska sestra ili drugi osposobljeni zdravstveni radnik će vam dati desirudin. desirudin se daje kao metak pod kožu, najčešće na trbuhu ili bedrima.

Ako koristite desirudin kod kuće, liječnik će vas naučiti kako da se uvelo s medicine. Budite sigurni da slijedite upute pažljivo. Provjerite sa svojim liječnikom ako imate bilo kakvih problema s korištenjem lijeka.

Vi ćete biti prikazan područja tijela gdje je to udarac može dati. Koristite neki drugi tjelesne površine svaki put kad daju sebi metak. Pratite gdje ste dati svaki metak kako bi bili sigurni da rotirati dijelovima tijela. To će pomoći spriječiti probleme kože od injekcije.

Koristite samo brand desirudin da vaš liječnik propisao. Različite marke možda neće raditi na isti način.

Ako se lijek u bočici (staklene posude) ili napunjene štrcaljke promijenio boju, ili ako vidite čestice u njemu, nemojte ga koristiti.

Stavi korištene šprice u, raspoloživi spremnik otporan na stvaranje rupa, ili raspolagati njima kao režiji svog liječnika.

Doza desirudin će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze desirudin. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Nazovite svog liječnika ili ljekarnika za upute.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pravilna uporaba desirudin

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Spremite neotvorene bočice ili unaprijed napunjene injekcije na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Vi svibanj također pohraniti pomiješane otopine na sobnoj temperaturi, a može se koristiti i do 24 sata. Bacite neiskorišteni lijek nakon 24 sata.

Bacite se koriste igle u tvrdu, zatvorenoj posudi da iglice ne mogu probiti kroz. Čuvati spremnik izvan dohvata djece i kućnih ljubimaca.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak na redovite posjete kako bi bili sigurni desirudin radi ispravno. Krvni testovi će biti potrebna za provjeru neželjenih učinaka. Pazite da sve obveze.

desirudin može uzrokovati ozbiljna vrsta alergijske reakcije zovu anafilaksija. Anafilaksija može biti opasno po život i zahtijeva hitnu liječničku pomoć. Obavijestite svog liječnika odmah ako imate osip, svrbež, oticanje lica, jezika i grla, poteškoće s disanjem, ili bol u prsima nakon što ste primili desirudin.

Pobrinite se da Vaš liječnik zna ako ste imali alergijsku reakciju na slične lijekove kao što bivalirudina, lepirudin, Angiomax®, Angiox® ili Refludan®.

Desirudin može povećati svoje šanse za krvarenje ili modrice. Ovaj rizik je veći ako imate kateter u leđa za bol medicine ili anestezije (ponekad se naziva “epiduralna”), ili ako imate problema s bubrezima. Rizik od krvarenja povećava što je ozbiljnost svojih problema s bubrezima povećava. Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako primijetite bilo neuobičajeno krvarenje ili modrice, crne, katranske stolice, krvarenje desni, krv u mokraći ili stolici ili odrediti crvene mrlje na koži.

Možda krvare i vrebati lakše dok koristite desirudin. Ostanite daleko od grubih sportske ili druge situacije u kojima ste mogli biti modricama, rezati, ili ozlijeđenih. Budite oprezni kada koristite oštre predmete, uključujući i britve i nokat škara. Izbjegavajte nos branje i nasilnom nos puše.

Mjere opreza Dok putem desirudin

Budite oprezni prilikom korištenja regularna četkicu za zube, zubni konac, ili čačkalicu. Vaš liječnik, zubar, ili medicinska sestra može preporučiti i druge načine za čišćenje zubi i zubnog mesa. Provjerite sa svojim liječnikom prije nego što bilo dentalnu rad.

Uvjerite se svaki liječnik ili doktor stomatologije koji tretira li zna da koristite desirudin. Možda ćete morati prestati uzimati desirudin nekoliko dana prije operacije ili medicinskih ispitivanja.

Nemojte uzeti ili prekinuti druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

desirudin nuspojave

desirudin

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Duboke venske tromboze, profilaksa Xarelto, Eliquis, Pradaxa, Lovenox, enoksaparin, heparin, apixaban, rivaroksaban, dabigatran, fondaparinuks, Arixtra, Fragmin, dalteparin, danaparoid, Iprivask

 ili se priključiti desirudin grupu za podršku za povezivanje s drugima koji imaju slične interese.