desmopressin (nazalno) pravilno korištenje

Doziranje

propustili dozu

Koristite ovaj lijek točno onako kako režiji svog liječnika. Nemojte koristiti više od toga, nemojte ga koristiti češće, i nemojte ga koristiti na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio.

Ovaj lijek dolazi s uputama bolesnika. Pročitajte i slijedite ove upute pažljivo. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Ovaj lijek treba koristiti samo u nos.

Vaš liječnik može ograničiti količinu tekućine ili vode koju pijemo. Pažljivo pratite upute za sprječavanje neželjene učinke.

Za korištenje sprej za nos

skladištenje

Za korištenje DDAVP® Rhinal Tube nosni sustav

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

DDAVP® ili desmopressin općenito: Čuvati na sobnoj temperaturi u uspravnom položaju.

DDAVP® Rhinal Tube sustav: Čuvati u hladnjaku u uspravnom položaju. Za putnike, proizvod je dobar za do 3 tjedna na sobnoj temperaturi.

Stimate®: Čuvati na sobnoj temperaturi u uspravnom položaju. Baciti bocu daleko od 6 mjeseci nakon što je iskorišten za prvi put.