dexedrine spansules

Amfetamini imaju visok potencijal za zlostavljanje, i uprave za dužim vremenskim razdobljima mogu dovesti do ovisnosti o drogama i treba izbjegavati. Zloupotreba amfetamina može uzrokovati iznenadnu smrt i teške kardiovaskularne štetne događaje.

Koristi za dexedrine Spansules

Terapijski Klasa: CNS stimulans

Kemijski Klasa: amfetamina (klase)

Dekstroamfetamin radi u liječenju ADHD-a povećanjem pažnju i smanjuje nemir u djece i odraslih koji su pretjerano aktivni, ne mogu se koncentrirati za jako dugo, ili su jednostavno rastreseni i impulzivan. Ovaj lijek se koristi kao dio cjelokupnog programa liječenja koja uključuje i socijalnu, obrazovnu i psihološku terapiju.

Ovaj lijek je dostupan samo na liječnički recept. Recepta se ne može puniti. Novi recept mora se dobiti od svog liječnika svaki put vi ili vaše dijete treba ovaj lijek.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke dekstroamfetamin tableta za liječenje nedostatka pažnje poremećaja hiperaktivnosti kod djece mlađe od 3 godine starosti. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Prije Korištenje dexedrine Spansules

Dekstroamfetamin kapsula s produljenim oslobađanjem se ne preporučuje za liječenje nedostatka pažnje poremećaja hiperaktivnosti u djece mlađe od 6 godina.

Nema dostupnih informacija o odnosu života na učinke dekstroamfetamin gerijatrijskih bolesnika ..

Studije u žena dojenja su pokazala štetne učinke za dojenčad. Alternativa ovim lijekovima treba propisati ili bi trebali prestati dojiti dok koristite ovaj lijek.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže dekstroamfetamin. To ne može biti specifična za dexedrine Spansules. Molimo pročitajte pažljivo.

Uzmi ovaj lijek samo kao režiji liječnika. Nemojte uzeti više ili manje od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. Ako previše uzima, može postati navika koja tvori. Ako Vi ili Vaše dijete misli da se lijek ne radi ispravno nakon što ste ga uzeti za nekoliko tjedana, provjerite sa svojim liječnikom, a ne povećati dozu.

Ovaj lijek bi trebao doći sa priručnik. Pročitajte i slijedite ove upute pažljivo. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja. Pitajte svog ljekarnika za lijekove Guide ako nemate jedan.

Ako ste vi ili vaše dijete koristiti oblik tableta ovog lijeka, a ti ga uzeti dva ili tri puta dnevno. Uzmi prvu dozu u jutro. Druga doza se može uzeti tijekom dana s 4 do 6 sati između doza.

To je najbolje uzeti kapsulu za trajno oslobađanje u jutarnjim satima. Uzimanje ovog lijeka u popodnevnim ili večernjim satima može otežati da zaspite.

Progutati kapsule cjelinu trajno oslobađanje. Ne lomite, prekinuti ili žvakati ga.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Pravilna uporaba dekstroamfetamin

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti vi ili napredak vašeg djeteta na redovite posjete kako bi bili sigurni da je vaša doza je u pravu i da je medicina vam pomaže. Vaš liječnik će morati provjeriti vas ili vašeg djeteta krv, srce i krvni tlak za bilo kakve probleme ili neželjenih učinaka koje mogu biti uzrokovane ovim lijekom.

Vi ne bi trebali uzimati ovaj lijek ako ste vi ili vaše dijete koristi inhibitor MAO (MAOI), kao što Eldepryl®, Marplan®, Nardil® ili Parnate® u posljednjih 14 dana.

Obavijestite svog liječnika o svim lijekovima Vi ili Vaše dijete odvesti ili planiraju poduzeti, uključujući i recept i neprepisan (over-the-counter) lijekova, dodataka prehrani, biljni lijekovi, ili lijekove za kontrolu apetita, astme, prehlada, kašalj, peludna groznica i problema sa sinusima.

Ovaj lijek može uzrokovati ozbiljne srce ili krvne žile problema. To može biti veća vjerojatnost kod pacijenata koji imaju obiteljsku povijest bolesti srca. Provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako ste vi ili vaše dijete imate bolove u prsima, otežano disanje, ili nesvjestice za vrijeme uzimanja ovog lijeka.

Ovaj lijek može uzrokovati neke ljude da se osjećaju lažni osjećaj ugode ili postati vrtoglavice, vrtoglavicu, ili manje oprezan nego što su inače. Pobrinite se da znate kako ćete reagirati na ovaj lijek prije nego što voziti, koristiti strojeve, ili učiniti bilo što drugo što bi moglo biti opasno dok ne znate kako ovaj lijek utječe na vas.

Mjere opreza Dok putem dexedrine Spansules

Provjerite sa svojim liječnikom ako zamagljen vid, teškoće u čitanju, ili bilo koje druge promjene vida javlja tijekom ili nakon tretmana. Vaš liječnik svibanj želite vi ili vaše dijete da se vaše oči provjereni od strane oftalmologa (oka liječnika).

Obavijestite svog liječnika odmah ako vi ili vaša obitelj zamjećuje neobične promjene u ponašanju, kao što je povećanje agresije, neprijateljstva, uznemirenost, razdražljivost, ili suicidalnog razmišljanja ili ponašanja. Također recite svom liječniku ako Vi ili Vaše dijete imate halucinacije ili bilo kakve neobične misli, posebno ako su novi ili pogoršava brzo.

Ako ste vi ili vaše dijete su koristili ovaj lijek za dugo vremena, a vi smatrate da ste postali psihički ili fizički ovisan o njemu, provjerite sa svojim liječnikom. Neki znakovi da ste svibanj biti ovisan o dekstroamfetamin

Ovaj lijek može uzrokovati spor rast u djece. Ako vaše dijete koristi ovaj lijek, liječnik će morati voditi računa o visini i težini Vašeg djeteta kako bi bili sigurni da vaše dijete raste kako treba.

Ovaj lijek može uzrokovati stanje koje se naziva Raynaud-ov fenomen. Provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako ste trnci ili bol u prstima ruku ili nogu kada je izložena hladnom, bljedilo ili hladan osjećaj u vrhovima prstiju na rukama i nogama, ili kože promjena boje u prstima.

Ako ste vi ili vaše dijete će se uzimati ovaj lijek u velikim dozama za dugo vremena, ne prestati uzimati bez konzultacije sa svojim liječnikom. Vaš liječnik svibanj želite vi ili vaše dijete postupno smanjiti količinu uzimate prije zaustavljanja u potpunosti.

Prije imate bilo kakve medicinske testove, recite liječniku zadužen da Vi ili Vaše dijete uzimate ovaj lijek. Rezultati nekih testova može utjecati na ovaj lijek.

Dexedrine Spansules nuspojave

Dexedrine (dekstroamfetamin)

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Nabavite hitnu pomoć odmah ako bilo koji od sljedećih simptoma predoziranja javljaju

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored 2 visok potencijal za zlostavljanje

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

ADHD Adderall, Vyvanse, metilfenidat, Ritalin, Strattera, Concerta, Adderall XR, Focalin, amfetamin / dekstroamfetamin, Focalin XR, atomoksetin, Quillivant XR

Narkolepsiju Adderall, metilfenidat, Ritalin, Concerta, modafinil, Adderall XR, Provigil, amfetamin, Nuvigil, dekstroamfetamin, amfetamin / dekstroamfetamin, Evekeo