dietilkarbamazin

Koristi za dietilkarbamazin

Dietilkarbamazin se koristi u liječenju pojedinih pužnih infekcija. dietilkarbamazin djeluje tako da ubija crve. Da se koristi za liječenje

To neće raditi za druge vrste crva infekcije (npr pinworms ili trakavica).

Prije Korištenje dietilkarbamazin

Dietilkarbamazin je dostupna samo sa svojim liječnikom recept, a samo od proizvođača.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za dietilkarbamazin, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na dietilkarbamazin ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Iako nema konkretne informacije uspoređuju korištenje dietilkarbamazin u djece s upotrebu u drugim dobnim skupinama, dietilkarbamazin ne očekuje se da će izazvati različite nuspojave ili probleme u djece nego u odraslih.

Mnogi lijekovi nisu posebno proučavao u starijih ljudi. Dakle, to se ne može znati da li oni funkcioniraju na isti način na koji to rade u mlađih odraslih osoba, ili ako oni uzrokuju različite nuspojave ili problema u starijih ljudi. Nema specifične informacije uspoređuju korištenje dietilkarbamazin u starijih osoba s upotrebu u drugim dobnim skupinama.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Pravilna uporaba dietilkarbamazin

Dietilkarbamazin treba uzeti odmah nakon obroka.

Da bi se jasno svoj infekcije u potpunosti, uzimati dietilkarbamazin za puno radno vrijeme liječenja, čak i ako se simptomi počnu jasno da se nakon nekoliko dana. U nekih bolesnika, drugi tijek dietilkarbamazin može zahtijevati da se jasno infekcije u potpunosti. Ako prestanete uzimati dietilkarbamazin prerano, vaš infekcija može vratiti. Ne propustite niti doze.

Doza dietilkarbamazin biti različit za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze dietilkarbamazin. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu dietilkarbamazin, uzmi ga što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Ako se simptomi ne poboljšaju u roku od nekoliko dana, ili ako se pogoršaju, provjerite sa svojim liječnikom.

Za pacijente koji uzimaju dietilkarbamazin za riječni sljepoću

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Provjerite sa svojim liječnikom što je prije moguće, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

Mjere opreza tijekom korištenja dietilkarbamazin

dietilkarbamazin nuspojave