dijagnoza – mioklonus

Da biste dijagnosticirali mioklonus, liječnik će pregledati vašu povijest bolesti i simptome i provesti fizički pregled.

Elektroencefalografija (EEG)

Elektromiografija (EMG)

Da bi se utvrdio uzrok mioklonus i isključiti druge moguće uzroke svoje stanje, liječnik može preporučiti nekoliko testova, uključujući

Ovaj postupak bilježi električnu aktivnost vašeg mozga i može pomoći u određivanju gdje u mozgom mioklonus potječe. U ovom postupku, liječnici pridaju male elektrode na kožu glave. Od vas se može tražiti da diše duboko i odmjereno i pogledajte svjetlila ili slušati zvukove, a te mjere mogu otkriti abnormalne električne aktivnosti.

Magnetska rezonancija (MR)

Ovaj test mjeri električna pražnjenja proizvedenih u mišićima i pomaže uspostaviti obrazac mioklonus. U ovom postupku, liječnici stavili na površini elektrode EMG na više mišića, a posebno na one mišiće koji su uključeni u jerking.

laboratorijski testovi

Instrument bilježi električnu aktivnost iz svog mišića u mirovanju, a kao što ugovoriti mišića, kao što su savijanje ruku. Ovi signali pomoći odrediti uzorak i porijeklo mioklonus.

Skeniranje MRI može se koristiti za provjeru strukturnih problema ili tumora unutar vašeg mozga ili leđne moždine, što može prouzročiti mioklonus simptome. MRI skeniranje koristi magnetsko polje i radiovalove za izradu detaljne slike svog mozga, leđne moždine i druge dijelove tijela.

Vaš liječnik može predložiti gensko testiranje kako bi se identificirali moguće uzroke mioklonus. On ili ona može također testiranje krvi ili urina za provjeru