dilor-200

Koristi za Dilor-200

Terapijski Klasa: Bronhodilatatorska

Kemijski Klasa: rnetilksantin

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Preferira se upotreba drugih bronhidilatatorskim lijekova.

Kao u mlađih pacijenata, poželjno je korištenje drugih bronhidilatatorskim lijekova. Isto tako, stariji bolesnici s bolesti bubrega može zahtijevati nižu dozu dyphylline nego učiniti starije osobe bez bolesti bubrega.

Prije uporabe Dilor-200

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže dyphylline. To ne može biti specifični za Dilor-200. Molimo pročitajte pažljivo.

Ovaj lijek najbolje funkcionira kada postoji stalna količina u krvi. Da bi se zadržati iznos konstantan, dyphylline moraju uzeti na ravnomjerno raspoređenih puta, kao što je odredio Vaš liječnik. Ne propustite niti doze.

Ovaj lijek također radi kada je najbolje uzeti s čašom vode na prazan želudac (ili 30 minuta do 1 sat prije jela ili 2 sata nakon obroka). Međutim, u nekim slučajevima, liječnik može želim da se ovaj lijek uz obrok ili odmah nakon obroka smanjiti želuca uzrujani.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Ne frižideru. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Vaš liječnik će provjeriti svoj napredak u redovitim posjetima, pogotovo tijekom prvih nekoliko tjedana liječenja s ovim lijekom.

Prije imate bilo kakve operacije koji zahtijeva opću anesteziju, recite liječniku zadužen da koristite ovaj lijek.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Pravilna uporaba dyphylline

Provjerite sa svojim liječnikom što je prije moguće, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Mjere opreza Dok putem Dilor-200

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

KOPB prednizon, Symbicort, Xopenex, Breo Ellipta, Anoro Ellipta, Daliresp, budezonid / formoterol, levalbuterol

Bronhitis ciprofloksacin, amoksicilin, doksiciklin, azitromicin, Augmentin, levaquin, levofloksacin

Astma prednizon, montelukast, Singulair, triamcinolon, deksametazon, metilprednisolon ipratropij, Dulera

 ili se pridružiti grupi podrške Dilor za povezivanje s drugima koji imaju slične interese.

Dilor-200 nuspojave

Dilor (dyphylline)