diltiazem intravenski

Terapijski Klasa: Kardiovaskularne Agent

Koristi za diltiazem

Farmakološka Klasa: blokator kalcijevih kanala

Kemijski Klasa: benzotiazepina

diltiazem je dostupna samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za diltiazem, sljedeći treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na diltiazem ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke diltiazem u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Nema dostupnih informacija o odnosu života na učinke diltiazem gerijatrijskih bolesnika. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da imaju dobne s bubrezima ili jetrom, koji mogu zahtijevati prilagodbu u dozi za bolesnika koji su primali diltiazem.

Prije Korištenje diltiazem

Istraživanja kod žena ukazuju na to da je ovaj lijek predstavlja minimalan rizik za dijete ako se koristi tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada primate diltiazem, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Korištenje diltiazem s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći diltiazema bilo koji od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebno u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Korištenje diltiazem s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje diltiazem. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Medicinska sestra ili drugi osposobljeni zdravstveni radnik će vam dati diltiazem. diltiazem se daje kroz iglu stavlja u jednu od vena.

Vaš liječnik će vas samo dati nekoliko doza diltiazem dok se stanje poboljšava, a onda će biti prebačen na oralni lijek koji djeluje na isti način. Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi toga, razgovarajte sa svojim liječnikom.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ili medicinskom sestrom odmah, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Fibrilacija atrija Xarelto, digoksin, diltiazem, propranolol, Cardizem, sotalol

Visoki krvni tlak lizinopril, amlodipin, metoprolol, hidroklorotiazid, losartan, furosemid

Pravilna uporaba diltiazem

Fibrilacija Podrhtavanje diltiazem, Cardizem, sotalol, flekainid, Cartia XT, Multaq

Supraventrikularne tahikardije metoprolol, atenolol, diltiazem, amiodaron, Toprol-XL, verapamil

Mjere opreza tijekom korištenja diltiazem

diltiazem nuspojave

diltiazem