Disulfiram (oralnim putem) mjere opreza

Nemojte piti alkohol, pa čak i male količine, dok uzimate ovaj lijek, a za 14 dana nakon što prestanu uzimati, jer alkohol može učiniti vrlo bolestan. Osim pića, alkohol se nalazi u mnogim drugim proizvodima. Čitanje popis sastojaka na namirnice i druge proizvode prije nego ih koristite će vam pomoći da se izbjegne alkohol. Također možete izbjegavati alkohol i ako vas

Provjerite sa svojim liječnikom ako imate bilo kakvih pitanja.

Neki od simptoma može se pojaviti ako koristite alkohol tijekom uzimanja ovog lijeka su

Ovi simptomi će trajati dok postoji neki alkohol lijevo u vašem sustavu, od 30 minuta do nekoliko sati. U rijetkim slučajevima, ako imate ozbiljnu reakciju ili su se dovoljno velik količinu alkohola, srčani udar, nesvjesticu, konvulzije (napadaje), i smrt se može dogoditi.

Vaš liječnik svibanj želite nositi identifikacijsku karticu koja navodi da koristite ovaj lijek. Ova kartica treba navesti simptome najizglednije da će se pojaviti ako se alkohol uzima i liječnik, kliniku ili bolnicu može kontaktirati u slučaju nužde. Ove kartice mogu biti dostupni od proizvođača. Pitajte svog zdravstvenog radnika ako imate bilo kakvih pitanja o tome.

Ako će se uzimati ovaj lijek za dugo vremensko razdoblje (na primjer, za nekoliko mjeseci u isto vrijeme), vaš liječnik treba provjeriti svoj napredak u redovitim posjetima.

Prije kupnje ili korištenja bilo kojeg tekućeg recept ili neprepisan lijek, provjerite sa svojim ljekarnikom kako bi vidjeli ako sadrži alkohol.

Ovaj lijek može uzrokovati neke ljude da postanu pospano ili manje oprezan nego što su inače. Ako se to dogodi, nemojte voziti, koristiti strojeve, ili učiniti bilo što drugo što bi moglo biti opasno ako niste na oprezu.

Disulfiram će dodati na učinke drugih depresiju SŽS (lijekovi koji usporavaju živčani sustav te može uzrokovati pospanost). Neki primjeri CNS umirenje su antihistaminici ili lijek za peludnu groznicu, drugih alergija ili prehlada, sedativi za smirenje, ili spava medicina, recept bol lijek ili droga; barbiturati, lijek za napadaje, relaksaciju mišića ili anestetici, uključujući i neke stomatološke anestetika. Provjerite sa svojim liječnikom prije uzimanja bilo kojeg od gore dok koristite ovaj lijek.