divigel transdermalni

Estrogeni povećavaju rizik od karcinoma endometrija, monitor za abnormalnog vaginalnog krvarenja. Estrogeni, sa ili bez progestina ne smije se koristiti za prevenciju kardiovaskularnih bolesti ili demencije. Povećani rizici infarkt miokarda, moždani udar, invazivnog raka dojke, plućne embolije i duboke venske tromboze kod žena u postmenopauzi (50 do 79 godina starosti) su izvijestili. Povećani rizik od razvoja vjerojatne demencije u žena u postmenopauzi 65 godina ili stariji također je bio prijavljen. Estrogeni, sa ili bez progestina, treba propisati na najniže učinkovite doze i za najkraće vrijeme u skladu s ciljevima liječenja i rizicima za pojedinačne žene.

Čisti estrogeni povećavaju rizik od raka endometrija. Dodavanje progestina će smanjiti rizik od hiperplazije endometrija, koji može biti prethodnik raka endometrija. Dijagnostičke mjere treba poduzeti kako bi se isključila maligna promjena u žena u postmenopauzi bez dijagnoze uporni i višekratnu abnormalno genitalnog krvarenja. Estrogeni, sa ili bez progestina ne smije se koristiti za prevenciju kardiovaskularnih bolesti ili demencije. Povećani rizici za moždani udar i duboke venske tromboze kod žena u postmenopauzi (od 50 do 79 godina starosti) pomoću samim estrogenom su izvijestili. Povećani rizici infarkt miokarda, moždani udar, invazivnog raka dojke, plućne embolije i duboke venske tromboze kod žena u postmenopauzi (od 50 do 79 godina starosti) pomoću estrogena u kombinaciji s progestinom su izvijestili. Povećani rizik od razvoja vjerojatne demencije u žena u postmenopauzi 65 godina ili stariji također je prijavljen u žena koje su primale estrogen sami ili estrogena u kombinaciji s progestinom. Rizike treba pretpostaviti da su slični za ostale doze, kombinacije i oblicima za doziranje estrogena i progestina. Estrogeni, sa ili bez progestina, treba propisati na najniže učinkovite doze i za najkraće vrijeme moguće. Grudi pupi i dojki mase u pretpubertetske žena i ginekomastija i dojke masa u pretpubertetske muškaraca zabilježene su nenamjerne sekundarne izloženosti. Bolesnici trebaju strogo pridržavati preporučene upute za uporabu.

Koristi za Divigel

Terapijski Klasa: endokrini-Metabolički agent

Farmakološka Klasa: Estrogen

Estradiol estrogen hormon. Hormon iz flastera, gel i sprej se apsorbira kroz kožu u tijelo. Djeluje tako što sprečavaju simptome, kao što su osjećaj topline u lice, vrat i prsa, ili iznenadnih jakih osjećaja topline i znojenje (valovi vrućine) u žena tijekom menopauze.

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Prije Korištenje Divigel

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Upotreba estradiol transdermalnog flastera, gel, sprej i nije navedena u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Iako primjerene studije o odnosu života na učinke estradiol transdermalni flaster, gel i sprej nisu izvršene u starijih stanovnika, nema gerijatrijske specifični problemi su dokumentirani do danas. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da imaju rak dojke, moždani udar, ili demencije, što može zahtijevati oprez u bolesnika koji su primali estradiol transdermalni flaster, gel i sprej.

Istraživanja ukazuju na to da je ovaj lijek može izmijeniti proizvodnje ili sastav mlijeka. Ako alternativa ovim lijekovima nije propisana, trebali pratiti dijete za nuspojave i adekvatan unos mlijeka.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali mogu biti nezaobilazna u nekim slučajevima. Ako se koriste zajedno, liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite ovaj lijek, ili vam dati posebne upute o upotrebi hrane, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže estradiol. To ne može biti specifična za Divigel. Molimo pročitajte pažljivo.

Vrlo je važno da koristite ovaj lijek samo kao režiji liječnika. Nemojte koristiti više od toga, nemojte ga koristiti češće, i nemojte ga koristiti na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. To bi moglo izazvati neželjene nuspojave.

Ovaj lijek je za uporabu na samo kožu. Nemojte ga dobiti u oči, nos, usta, grudi, ili vaginu. Nemojte ga koristiti na područjima kože koja imaju posjekotina, ogrebotina, ili opekline. Ako to ne doći na ta područja, isperite odmah sa vodom.

Ovaj lijek dolazi s informiranje pacijenata umetkom. Pročitajte i slijedite upute u umetka pažljivo. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Perite ruke sapunom i vodom prije i nakon korištenja ovog lijeka.

Za korištenje patch

Za korištenje sprej

Pravilno korištenje estradiola

Za korištenje gela

Gel i sprej sadrži alkohol i zapaljive. Izbjegavajte koristeći Internet blizu otvorenog plamena ili dok je pušenje.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako ste zaboravili nositi ili promijeniti patch, staviti jedan čim možete. Ako je skoro vrijeme da se stavi na sljedećem krpa, čekati do tada primijeniti novi patch i preskočiti onaj koji ste propustili. Ne primjenjivati ​​dodatne zakrpe kako bi nadoknadili propuštenu dozu.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Ne koristite Evamist® prskati ako je prošlo više od 12 sata od propustili svoj posljednji dozu.

Spremite zakrpe na sobnoj temperaturi u zatvorenoj posudi, daleko od topline, vlage i svjetla.

Mjere opreza tijekom korištenja Divigel

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak u redovitim posjetima kako bi bili sigurni ovaj lijek radi ispravno i ne uzrokuje neželjene učinke. Zdjelice, ispit dojke i mamografiju (grudi X-zraka) mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka, osim ako vam liječnik ne kaže drugačije.

Malo je vjerojatno da žena poslije menopauze može zatrudnjeti. No, morate znati da korištenjem ovog lijeka dok ste trudni mogla naštetiti vašem nerođenom djetetu. Ako mislite da ste zatrudnjeti dok koristite lijek, obavijestite svog liječnika odmah.

Koristeći ovaj lijek može povećati rizik od pojave krvnih ugrušaka, moždani udar, ili srčani udar. Ovaj rizik se može nastaviti čak i nakon što prestanete rabiti lijek. Rizik za ove ozbiljne probleme je još veći ako imate visok krvni tlak, visoka razina kolesterola u krvi, dijabetes, ili ako ste pretili ili dim cigarete. Odmah se javite liječniku ako osjetite zbunjenost, poteškoće govora, dvoslike, glavobolja, nemogućnost da se presele ruku, nogu ili mišića lica ili nemogućnost govora.

Divigel nuspojave

Divigel (estradiol)

Koristeći ovaj lijek tijekom dugog vremenskog razdoblja može povećati rizik od raka dojke, raka endometrija ili karcinom maternice. Razgovarajte sa svojim liječnikom o tom riziku. Ako još uvijek imate svoju maternicu (maternice), pitajte svog liječnika ako treba koristiti progestin lijek. Provjerite sa svojim liječnikom ako imate neobično vaginalno krvarenje.

Koristeći ovaj lijek može povećati rizik od demencije, posebno kod žena od 65 godina i stariji.

Koristeći ovaj lijek može povećati rizik za žučne kesice. Razgovarajte sa svojim liječnikom o tom riziku.

Recite liječniku ili zubaru, zadužen da koristite ovaj lijek prije bilo kakve operacije (uključujući dentalnu kirurgiju) ili hitnog liječenja. Vaš liječnik će odlučiti da li treba nastaviti uzimati ovaj lijek. Ovaj lijek može utjecati na rezultate nekih medicinskih testova.

Provjerite sa svojim liječnikom ako jaka glavobolja ili iznenadni gubitak vida ili bilo koje druge promjene vida javlja dok koristite ovaj lijek. Vaš liječnik svibanj želite da se vaše oči provjereni od strane oftalmologa (oka liječnika).

Ovaj lijek može uzrokovati ozbiljna vrsta alergijske reakcije zovu anafilaksija. Anafilaksija može biti opasno po život i zahtijeva hitnu liječničku pomoć. Nazovite svog liječnika odmah ako imate osip, svrbež, promuklost, problema s disanjem, poteškoće s gutanjem, ili bilo oticanje ruke, lice, ili usta dok koristite ovaj lijek.

Provjerite kod Vašeg djeteta liječniku odmah ako je vaše dijete počinje imati sljedeće simptome: bradavice ili grudi oteklina ili nježnost u žena, ili povećanje grudi u muškaraca. Vaše dijete možda bili izloženi na ovaj lijek.

Nemojte dopustiti da vaši kućni ljubimci lizati ili dodirnuti ruku u kojoj je primijenjen ovaj lijek. Mali kućni ljubimci mogu biti osjetljivi na ovaj lijek. Nazovite vašeg ljubimca veterinaru ako vaš ljubimac počinje imati sljedeće simptome: bradavica ili povećanje grudi, oticanje stidnice ili bilo kakvih znakova bolesti.

Nemojte uzimati druge lijekove ili piti sok od grejpa, osim ako o tome razgovarati sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne (npr gospina trava) ili vitaminskih dodataka.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija X Nije za uporabu u trudnoći

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Postmenopauzi Simptomi estradiol, Premarin, Estrace, Prempro, Microgestin Fe 1/20, Climara, Vivelle-Dot, Premarin vaginalni, Activella, Gildess Fe 1/20, Necon 1/35, Vivelle, Loestrin 24 Fe, etinilestradiol / noretindron Minivelle , Jinteli, Estrogel, konjugirani estrogeni aktualna, CombiPatch, Menest, Ena