duloksetin

Antidepresivi mogu povećati rizik od suicidalnog razmišljanja i ponašanja u djece, adolescenata i mladih odraslih osoba s velikim depresivnim poremećajem. Kratkoročni studije nisu pokazale povećanje rizika suicidalnosti antidepresivima kod odraslih osoba preko 24 godina, a došlo je do smanjenja rizika antidepresivima kod odraslih osoba u dobi od 65 ili više godina. Pažljivo pratiti bolesnika svih dobi za kliničko pogoršanje i pojavu suicidalnih misli i ponašanja. Savjetovati obiteljima i njegovateljima da pomno promatrati pacijenta i komunicirati s prescriber.

Koristi za duloxetine

Terapijski Klasa: antidepresivni

Farmakološka Klasa: Serotonin / inhibitor ponovne pohrane noradrenalina

Dulokse- također se koristi za liječenje fibromyalgia (bol u mišićima i ukočenost) i kronične (dugotrajne) boli koji se odnosi na mišiće i kosti.

Dulokse- pripada skupini lijekova poznatih kao selektivni serotonin i norepinefrin inhibitora ponovne pohrane (SSNRIs). Ovi lijekovi su mislili da rade povećanjem aktivnosti kemikalija zove serotonin i norepinefrin u mozgu.

dulokse- je dostupna samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za duloxetine, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na duloxetine ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Prije Korištenje duloksetin

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali dječje specifične probleme koje bi se ograničava korisnost duloxetine kod djece liječiti anksioznost u djece od 7 godina i stariji. Međutim, sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene u djece mlađe od 7 godina.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke duloxetine za druge indikacije u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene za druge indikacije.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost duloxetine u starijih osoba. Međutim, stariji bolesnici mogu biti osjetljiviji na učinke duloxetine od mlađih odraslih osoba, te su više vjerojatno da će imati Hiponatremija (nizak natrija u krvi) i povećavaju rizik za pada, što može zahtijevati oprez u bolesnika koji su primali duloksetin.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate duloksetin, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Korištenje duloksetin s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći duloksetin s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebno u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Korištenje duloksetin s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Korištenje duloksetin s bilo što od sljedećeg se obično ne preporučuje, ali može biti nezaobilazna u nekim slučajevima. Ako se koriste zajedno, liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite duloksetin, ili vam dati posebne upute o upotrebi hrane, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje duloxetine. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Uzmi duloksetin samo kao režiji svog liječnika da koristi svoje stanje koliko je god moguće. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio.

dulokse- dolazi sa priručnik. Pročitajte i pažljivo slijedite upute. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Progutajte kapsulu cijelu odgođeno otpuštanje, sa ili bez hrane. Nemojte žvakati, lomiti ili slomiti kapsulu. Ne otvarajte kapsulu i posuti sadržaj na hranu ili tekućine.

Vi ćete morati koristiti duloksetin za nekoliko tjedana prije nego što počnete osjećati bolje. Nastaviti koristiti lijek, čak i ako se osjećate ste ne uzimajući bolje, i razgovarati sa svojim liječnikom ako imate bilo kakvih pitanja.

Doza od duloksetina biti različit za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze duloxetine. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu duloxetine, uzmi ga što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Pravilna uporaba duloxetine

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Važno je da vaš liječnik provjeriti svoj napredak na redovite posjete kako bi se omogućilo promjene u svom doze i kako bi se spriječilo bilo kakve neželjene posljedice.

Nemojte uzeti duloksetin ako ste uzeli monoaminooksidaze (MAO inhibitor) (npr izokarboksazid [Marplan®], linezolid [Zyvox®], metilen plavo injekcije, phenelzine [Nardil®], sclcgilin [Eldepryl®] ili tranilcipromin [Parnat ®]) u zadnjih 2 tjedna. Nemojte početi uzimati inhibitor MAO u roku od 5 dana od dana prestanka duloksetin. Ako to ne učinite, možete razviti zbunjenost, uznemirenost, nemir, želuca ili crijeva simptome, nagli visoku tjelesnu temperaturu, izuzetno visoki krvni tlak, ili teške konvulzije.

Dulokse- može uzrokovati neki tinejdžeri i mladi biti uznemireni, razdražljivi ili prikaz drugih abnormalnih ponašanja. To također može uzrokovati neke ljude da imaju suicidalne misli i sklonosti ili postati depresivni. Neki ljudi mogu imati problema sa spavanjem, uzrujavati jednostavno, imaju veliki porast energije ili početi djelovati osvrće. Ako ste vi ili vaš njegovatelj primijetite bilo koji od ovih neželjenih efekata, obavijestite svog liječnika odmah. Neka liječnik zna ako ste vi ili netko u vašoj obitelji ima bipolarni poremećaj (manično-depresivnog) ili je pokušao počiniti samoubojstvo.

dulokse- može uzrokovati ozbiljne probleme s jetrom. Ako imate simptome kao što su tamni urin, općeg umora i slabosti, svijetlo obojena stolica, mučnina i povraćanje, gornji desni bol u želucu, ili žute oči i kožu, obratite se liječniku odmah.

Mjere opreza tijekom korištenja duloksetin

Pobrinite se da Vaš liječnik zna o svim drugim lijekovima koje koristite. Dulokse- uzrokovati ozbiljne uvjete zove serotoninski sindrom ili neuroleptički maligni sindrom (NMS) -kao reakcije ako se uzima s određenim lijekovima, kao što su buspiron (Buspar®), fentanil (Abstral®, Duragesic®), litij (Eskalith®, Lithobid®), triptofan , gospina trava, ili nekih lijekova za liječenje boli (npr tramadol [Ultram®], sumatriptan [Imitrex®], zolmitriptan [Zomig®] ili rizatriptan [Maxalt®]). Provjerite sa svojim liječnikom prije uzimanja bilo koje druge lijekove.

dulokse- može povećati rizik za krvarenje problema. Pobrinite se da Vaš liječnik zna ako također uzimate druge lijekove koji tanke krvi, kao što je aspirin, NSAR lijekova za liječenje boli (npr, ibuprofen, naproksen, Advil®, Aleve®, Celebrex® ili Motrin®) ili varfarin (Coumadin®) ,

Ozbiljne kožne reakcije mogu se pojaviti tijekom liječenja duloxetine. Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate mjehura, piling, ili opuštanja kože, crvene kožne lezije, teške akne ili osip na koži, čireve ili čireva na koži, ili vrućica ili zimica dok koristite duloksetin.

Nemojte naglo prestati uzimati duloksetin bez provjere najprije sa svojim liječnikom. Ako ste bili upućeni prestati uzimati duloksetin, pitajte svog liječnika kako polako smanjivati ​​dozu. To će smanjiti šanse da povlačenje simptoma kao što su vrtoglavica, mučnina, glavobolja, povraćanje, pojačano znojenje, razdražljivost, noćne more, ili peckanje ili bockanje osjećaja.

dulokse- može utjecati na razinu šećera u krvi. Ako ste dijabetičar i primijetiti promjenu u rezultatima krvi ili urina šećera testova, provjerite sa svojim liječnikom.

Dulokse- može uzrokovati neke ljude da postanu vrtoglavicu ili imaju zamagljen vid. Pobrinite se da znate kako reagirate na duloxetine prije početka vožnje, strojevima, ili napraviti bilo što drugo što bi moglo biti opasno ako niste na oprezu ili u stanju jasno vidjeti. Također mogu osjetiti vrtoglavicu ili može pasti ili se onesvijestiti kad sve se iznenada iz ležećeg ili sjedećeg položaja, tako da se polako. Ako ti simptomi su vas muči ili čuvanje od rade svoje dnevne aktivnosti, obavijestite svog liječnika odmah.

Trebat će vam izmjeriti krvni tlak prije početka duloksetin i dok ga koristite. Ako primijetite bilo kakve promjene preporučenom krvnog tlaka, nazovite svog liječnika odmah. Ako imate pitanja o tome, razgovarajte sa svojim liječnikom.

duloksetin nuspojave

duloksetin

Hiponatremija (nizak natrij u krvi) može se pojaviti kod duloxetine. Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate zbunjenost, poteškoće u koncentraciji, glavobolje, problema s pamćenjem, slabost i nepostojanost.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Nabavite hitnu pomoć odmah ako bilo koji od sljedećih simptoma predoziranja javljaju

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Fibromyalgia prednizon, cymbalta, amitriptilin, Lyrica, Elavil, pregabalin

Kronična bol tramadol, oksikodon, cymbalta, percocet, fentanil, morfij

Bol u leđima tramadol, naproksen, cymbalta, aspirin, ibuprofen, diklofenak

Anksioznost Xanax, Lexapro, cymbalta, alprazolam, atenolol, lorazepama