duo-vil 2-10

Stariji bolesnici s demencijom povezanih psihoze tretirana s atipičnim antipsihoticima su na povećan rizik od smrti u usporedbi s placebom. Iako uzroci smrti u kliničkim ispitivanjima su raznoliki, u većini smrti čini se ili kardiovaskularni (npr, zatajenje srca, iznenadna smrt) ili infektivni (npr pneumonija) u prirodi. Opservacijskih studija pokazuju da antipsihotici mogu povećati smrtnost. Nejasno je iz ovih studija u kojoj su mjeri rezultati smrtnosti može se pripisati antipsihotika, za razliku od pacijenta karakteristike. Perfenazin i amitriptilin hidroklorid nije odobren za liječenje pacijenata s demencija povezanih psihoze. Antidepresivi povećavaju rizik od suicidalnog razmišljanja i ponašanja u djece, adolescenata i mladih odraslih osoba u kratkoročne studije s velikim depresivnim poremećajem (MDD) i drugih psihijatrijskih poremećaja. Kratkoročni studije nisu pokazale povećanje rizika suicidalnosti antidepresivima u usporedbi s placebom u odraslih preko 24 godina, a došlo je do smanjenja rizika antidepresivima u usporedbi s placebom u odraslih osoba u dobi od 65 i više godina. Ovaj rizik mora biti uravnotežena s kliničkim potrebama. Praćenje bolesnika usko za kliničku pogoršava, suicidalnost, ili neobične promjene u ponašanju. Obitelji i skrbnici trebaju biti obaviješteni o potrebi za bliskom promatranje i komunikacije s prescriber. Perfenazin i amitriptilin hidroklorid nije odobren za uporabu u pedijatrijskih bolesnika.

Koristi za duo-VII 2-10

Terapijski Klasa: triciklički antidepresiv / fenotiazina Kombinacija

Farmakološka Klasa: fenotiazina

Kemijski Klasa: piperazina (klase)

Ova kombinacija je dostupna samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Određene nuspojave, kao što su grčenje mišića na licu, vratu i leđima, tic-like ili trzanje pokreta, nesposobnost da se presele na oči, uvijanje tijela, ili slabost ruku i nogu, imaju veću vjerojatnost da se dogodi u djece koji su obično osjetljivija od odraslih do nekih nuspojava perfenazin i amitriptilin kombinaciju.

Prije uporabe Duo-VIL 2-10

Kombinacija perfenazin i amitriptilin se mora koristiti s oprezom u djece s depresijom. Istraživanja su pokazala pojave djece razmišljaju o samoubojstvu ili pokušaj samoubojstva u kliničkim ispitivanjima za ovaj lijek. Više studija je potrebno kako bi bili sigurni perfenazin i amitriptilin kombinacija je siguran i učinkovit u djece

Zbunjenost, smetnje vida, vrtoglavica ili nesvjestica, pospanost, suhoća usta, zatvor, problemi u mokrenja, drhtanje ruku i prstiju, a simptomi kasne diskinezije (poput nekontroliranih pokreta usta, jezik, čeljust, ruke, i / ili noge) posebno su vjerojatno da će se pojaviti u starijih bolesnika. Stariji pacijenti su obično osjetljiviji od mlađih odraslih do učinaka Perfenazin i amitriptilin kombinaciju.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih obično se ne preporuča, ali može biti nezaobilazna u nekim slučajevima. Ako se koriste zajedno, liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite ovaj lijek, ili vam dati posebne upute o upotrebi hrane, alkohola ili duhana.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali mogu biti nezaobilazna u nekim slučajevima. Ako se koriste zajedno, liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite ovaj lijek, ili vam dati posebne upute o upotrebi hrane, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže perfenazin i amitriptilin. To ne može biti specifičan za Duo-VII 2-10. Molimo pročitajte pažljivo.

Kako smanjiti želuca uzrujan, uzimati ovaj lijek odmah nakon obroka ili s hranom, osim ako vam je liječnik rekao da ga uzme na prazan želudac.

Nemojte uzeti više od ovog lijeka i nemojte ga uzimati češće nego vaš liječnik odredio. To je posebno važno za starije pacijente, jer su osjetljiviji na učinke ovog lijeka.

Ponekad perfenazin i amitriptilin kombinacija mora se uzeti nekoliko tjedana prije nego što se postigne svoj puni učinak.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Pravilna uporaba Perfenazin i amitriptilin

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Vaš liječnik treba provjeriti svoj napredak na redovite posjete kako bi se omogućilo podešavanje doze i pomoći smanjiti nuspojave.

Nemojte prestati uzimati ovaj lijek bez konzultacije sa svojim liječnikom. Vaš liječnik svibanj želite da se postupno smanjuje količinu uzimate prije zaustavljanja u potpunosti. Ovo je kako bi se spriječilo nuspojave i kako bi se spriječilo vaše stanje postane gore.

Nemojte uzimati ovaj lijek u roku od dva sata od uzimanja antacida ili lijek za proljev. Uzimajući ove proizvode preblizu možda bi ovaj lijek manje učinkovite.

Ovaj lijek će se dodati na učinke alkohola i drugih CNS umirenje (lijekove koji uzrokuju pospanost). Neki primjeri CNS umirenje su antihistaminici ili lijek za peludnu groznicu, drugih alergija ili prehlada, sedativi za smirenje, ili spava medicina, recept bol lijek ili droga; barbiturati, lijek za napadaje ili anestetika, uključujući i neke stomatološke anestetika. Provjerite sa svojim liječnikom prije uzimanja bilo kojeg od gore dok koristite ovaj lijek.

Prije nego što bilo kakve operacije, liječenje zuba, ili hitne liječenje, recite liječniku ili zubaru, zadužen da uzimate ovaj lijek. Uzimajući perfenazin i amitriptilin kombinaciju zajedno s lijekovima koji se koriste tijekom kirurškog zahvata ili slučajnih ili hitne tretmane može povećati CNS depresije učinke.

Mjere opreza Dok putem Duo-VIL 2-10

Kombinacija perfenazin i amitriptilin može uzrokovati neke ljude da se agitira, razdražljiv ili prikaz drugih abnormalnih ponašanja. To također može uzrokovati neke ljude da imaju suicidalne misli i sklonosti ili postati depresivni. Ako ste vi ili vaš njegovatelj primijetite bilo koji od ovih neželjenih učinaka, obavijestite svog liječnika odmah.

Ovaj lijek može uzrokovati neke ljude da postanu pospano ili manje oprezan nego što su inače, pogotovo tijekom prvih nekoliko tjedana liječenja. Čak i ako ovaj lijek se uzima samo prije spavanja, to može uzrokovati neke ljude da se osjećaju pospano ili manje upozorenja o proizlaze. Pobrinite se da znate kako ćete reagirati na ovaj lijek prije nego što voziti, koristiti strojeve, ili učiniti bilo što drugo što bi moglo biti opasno ako niste na oprezu.

Vrtoglavica, lakomislenost, ili nesvjestice može doći, pogotovo kada bi se iz ležećeg ili sjedećeg položaja. Ustajanje polako može pomoći. Ako se problem nastavi ili pogorša, provjerite sa svojim liječnikom.

Ovaj lijek može vas znoj manje, što uzrokuje tjelesna temperatura se povećava. Koristite dodatnu brigu da ne pregrije tijekom vježbe ili vrućina dok uzimate ovaj lijek, jer pregrijavanja može doći do toplotnog udara. Također, vruće kupke ili saunu može učiniti ako se osjećate vrtoglavicu ili slabost.

Perfenazin i amitriptilin kombinacija može uzrokovati suhoću usta. Za privremeno olakšanje, koristite bez šećera guma ili bombona, rastopiti komadići leda u ustima, ili koristite zamjenu sline. Međutim, ako je vaša usta i dalje osjećaju suho za više od 2 tjedna, provjerite sa svojim liječnikom ili stomatologa. Nastavljajući suhoća usta može povećati šanse za bolesti zuba, uključujući i karijesa, bolesti desni i gljivičnih infekcija.

Perfenazin može uzrokovati vaša koža biti više osjetljiv na sunčevu svjetlost, nego što je normalno. Izlaganje suncu, čak i za kratko vrijeme, može uzrokovati kožni osip, svrbež, crvenilo ili druge promjene boje kože, ili ozbiljne opekline. Kada počnete uzimati ovaj lijek

Ako imate ozbiljnu reakciju od sunca, provjerite sa svojim liječnikom.

Duo-VIL 2-10 nuspojave

Duo-Vil (amitriptilin / perfenazin)

Zajedno s potrebnim učincima, perfenazin (u ovom kombinacijom lijeka) ponekad može uzrokovati ozbiljne nuspojave. Kasna diskinezija (poremećaj kretanja) može se javiti i ne mogu otići nakon što prestanete rabiti lijek. Znakovi kasna diskinezija uključuju fine, crva, kao što su pokreti jezika ili druge nekontrolirane pokrete usta, jezik, obraze, bradu, ili ruke i noge. Druge teške, ali rijetke nuspojave mogu se pojaviti. To su teške mišićnu ukočenost, groznica, neuobičajen umor ili slabost, brzo kucanje srca, teško disanje, pojačano znojenje, gubitak kontrole mjehura i napadaje (neuroleptički maligni sindrom). Vi i vaš liječnik bi trebao raspraviti dobro ovaj lijek će raditi kao i rizik od uzimanja.

Prestanite uzimati ovaj lijek i dobiti hitnu pomoć odmah ako bilo koji od sljedećih učinaka se javljaju

Provjerite sa svojim liječnikom što je prije moguće, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Nakon što prestanete uzimati ovaj lijek, on još uvijek može proizvesti neke nuspojave koje treba obratiti pozornost. Tijekom tog perioda, provjerite sa svojim liječnikom ako primijetite sljedeće nuspojave

Nakon što prestanete uzimati ovaj lijek, on još uvijek može proizvesti neke nuspojave koje treba obratiti pozornost. Tijekom tog perioda, provjerite sa svojim liječnikom ako primijetite sljedeće nuspojave

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija N Nije klasificirano

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Anksioznost Xanax, Lexapro, cymbalta, alprazolam, atenolol, lorazepama, hidroksizin, escitalopram

Agitacija olanzapin, loksapin amitriptilin / perfenazin, Triavil, Zyprexa intramuskularno, Adasuve, Etrafon

Depresija Xanax, trazodon, citalopram, sertralin, Zoloft, Lexapro, cymbalta, Prozac

 ili se pridružiti grupi podrške Duo-VIL za povezivanje s drugima koji imaju slične interese.