epoprostenol intravenozno

Terapijski Klasa: periferni vazodilatator

Koristi za epoprostenol

Farmakološka Klasa: prostaglandin

Epoprostenol pripada skupini agenasa nazivom prostaglandini. Prostaglandini se prirodno nalaze u tijelu i uključen u mnoge biološke funkcije. Epoprostenol Djeluje opuštajuće krvne žile i povećava dotok krvi u pluća, što smanjuje opterećenje srca.

epoprostenol je dostupna samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za epoprostenol, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na epoprostenol ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke epoprostenol injekcije u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost epoprostenol injekcije u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da imaju dobne jetre, bubrega, ili srčanih problema, koji mogu zahtijevati prilagodbu u dozi za bolesnika koji su primali injekcije epoprostenol.

Prije Korištenje epoprostenol

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate epoprostenol, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Korištenje epoprostenol s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Korištenje epoprostenol s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje epoprostenol. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Vaš liječnik ili medicinska sestra će vas ili skrbnik kako dati epoprostenol naučiti. Lijek se daje kao infuzija kroz kateter koji se nalazi izravno u venu. Nemojte koristiti više lijekova nego što vaš liječnik ne kaže da.

Vaš liječnik ili medicinska sestra će vas naučiti kako pripremiti lijek i koristiti pumpu za infuziju. Epoprostenol moraju davati kontinuirano prijenosni pumpe koja radi malim računala. Lijek će biti dostavljena izravno u srce kroz kateter koji će biti umetnuta u venu u prsima.

Epoprostenol bi se trebali uspostaviti samo uz sterilnu razrjeđivačem koji se isporučuje s epoprostenol. Pripremljena lijek se ne smije miješati s drugim otopinama ili lijekovima. Koristite sljedeći postupak za ponovno otapanje dnevni opskrbu

Tijekom upotrebe, da se pomiješana otopina se može davati pomoću pumpe, na sobnoj temperaturi tijekom do 24 sata, ako pomiješa cijeli bočicu s 5 mililitara otopine uvjetom. Ako koristite manju koncentraciju, smjesa je dobra samo za 12 sati. Zaštitite rješenje od izravnog sunčevog svjetla.

Pitajte svog liječnika koji treba nazvati ako imate bilo kakvih problema s infuzijske pumpe. Vi svibanj se dati drugu infuzijsku pumpu da se u slučaju da prva pumpa prestane raditi. Provjerite imate li pristup tom pumpom kao rezerva u svako doba.

Morat ćete nastaviti koristiti epoprostenol za dugo vremensko razdoblje, po mogućnosti za mnogo godina. Razgovarajte sa svojim liječnikom ako imate bilo kakvih pitanja u vezi toga.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o koncentraciji obnovljenoj medicine i stopa po kojoj se infuzijska pumpa isporučuje lijek.

Pogledati na tekućinu u bočici (staklene posude). Ako se tekućina ima čvrste komada ili mrlje u njoj ili ako se tekućina promijeni boju, ne koristite bočicu.

Koristite samo zalihe koje se nalaze u lijekovima kit kako bi se uvelo Flolan®. Miješani medicina mora ubrizgati koristeći priloženi infuziju cijevi, koja ima filter za uklanjanje bilo kakvih čvrstih komada ili mrlje (npr staklene čestice) u tekućini.

Doza epoprostenol će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze epoprostenol. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Nazovite svog liječnika ili ljekarnika za upute.

Pravilna uporaba epoprostenol

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Spremite medicine bočicu u originalnom pakovanju na sobnoj temperaturi. Držite kutiju dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Ne zamrzavati.

Spremite pomiješane otopine u hladnjaku 5 dana, daleko od izvora svjetlosti. Držite lijekove od smrzavanja. Bilo koji lijek koji je bio zamrznut treba baciti. Mješoviti rješenja mogu se čuvati na sobnoj temperaturi (do 25 stupnjeva C) ne više od 48 sati. Odbacite mješoviti rješenje ako se čuva u hladnjaku duže od 5 dana ili na sobnoj temperaturi duže od 48 sati.

Nemojte ponovno šprica i igala. Stavi korištene šprice i igle u raspoloživi spremnik otporan na stvaranje rupa, ili raspolagati njima kao režiji svog liječnika.

Važno je da vaš liječnik provjeriti svoj napredak u redovitim posjetima. To će omogućiti liječniku da bi bili sigurni da se lijek ispravno radi i promijeniti dozu ako je potrebno.

Prijavi nikakve znakove infekcije ili reakciju na katetera s liječnikom odmah. Isto tako, ako se razviju nagli groznicu, obratite se liječniku što je prije moguće.

Mjere opreza tijekom korištenja epoprostenol

Pripremite epoprostenol točno prema uputama. Nemojte dodavati ništa ili koristiti zamjene, kada je miješanje otopine.

epoprostenol može uzrokovati krvni tlak se smanji, što može uzrokovati vrtoglavicu, lakomislenost, ili nesvjestice.

Ne naglo prestati uzimati epoprostenol. Zaustavljanje ili promjena doze epoprostenol iznenada može donijeti na simptome svog stanja, a može biti i opasno. Provjerite sa svojim liječnikom prije zaustavljanja ili promjena doze.

Vaš liječnik svibanj želite da se nose medicinski iskaznicu u kojoj se navodi da koristite epoprostenol.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

epoprostenol nuspojave

epoprostenol

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija B Ne dokazano rizik kod ljudi

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Plućne hipertenzije sildenafil, tadalafil, Revatio, Adcirca, Letairis, Opsumit, Uptravi, bosentan, Adempas, Remodulin, ambrisentan, Veletri, Tracleer, iloprost, Tyvaso, riociguat, Orenitram, treprostinil, epoprostenol, macitentan, Flolan, selexipag, Ventavis

 ili se pridružiti grupi podrške epoprostenol za povezivanje s drugima koji imaju slične interese.