grinja testovi alergija i dijagnoza

Vaš liječnik može posumnjati grinja alergiju na temelju simptoma, ispitivanje svog nosa, i svoje odgovore na njegove ili njezine pitanja.

On ili ona može koristiti osvijetljeni instrument pogledajte stanje sluznice nosa. Ako imate alergiju na nešto u zraku, podstava od nosni prolaz će biti otečene, a može se pojaviti blijeda ili plavkasta.

Alergija kožni test

Vaš liječnik može posumnjati na grinja alergiju, na temelju svoje komentare. Na primjer, ako vaš simptomi su gori kada idete u krevet, ili dok čišćenje – kad grinja alergena će biti privremeno u zraku – možda imate grinja alergiju.

Krvni test

Ako imate kućnog ljubimca – Još jedan zajednički izvor alergije – to može biti teško utvrditi uzrok alergije, osobito ako je vaš ljubimac spava u spavaćoj sobi. Izvor vašeg alergije mogu biti jasnije nakon što poduzeti korake kako bi se smanjila razina mogućih alergena iz svog doma.

Vaš liječnik može predložiti alergijski test za kožu kako bi se utvrdilo što ste alergični na. Vi svibanj biti upućeni na alergiju specijalista (alergije) za ovaj test.

U ovom testu, sićušne količine pročišćenih alergena ekstrakata – uključujući ekstrakt za grinje – su dignute na površini vaše kože. To se obično provodi na podlaktici, ali to može biti učinjeno na gornjem dijelu leđa.

Vaš liječnik ili medicinska sestra promatra svoju kožu za znakove alergijske reakcije nakon 15 minuta. Ako ste alergični na grinje, vi ćete razviti crvena, svrbež čekić u kojoj ekstrakt grinja se ubode na kožu. Najčešće nuspojave tih kožnih testova su svrbež i crvenilo. Ove nuspojave obično nestaju u roku od 30 minuta.

U nekim slučajevima, test koža ne može obavljati zbog prisutnosti kondiciji kože ili zbog interakcija s određenim lijekovima. Kao alternativa, liječnik može naručiti test krvi koji ekranima krv za određene alergije uzrokuju antitijela na različite uobičajene alergene, uključujući i grinje. Ovaj test također može ukazati koliko su osjetljivi ste na alergen.