Liječenje dijabetesa: lijekovi za dijabetes tipa 2

Zdravi stil života – uključujući i prehrane, vježbanja i kontrolu tjelesne težine – osigurati temelj za upravljanje dijabetesa tipa 2. Međutim, možda ćete morati lijekove kako bi se postigla šećer meta u krvi (glukoze) u krvi. Ponekad jedan lijek nije djelotvoran. U drugim slučajevima, kombinacija lijekova radi bolje.

Popis lijekova za dijabetes tipa 2 je dug i potencijalno zbunjujuće. Učenje o tim lijekovima – kako oni poduzimaju, što rade i što nuspojave mogu uzrokovati – pomoći će vam da raspravljati o mogućnosti liječenja s liječnikom.

postoji nekoliko klasa dijabetesa tipa 2 lijekova. Svaki djeluje na različite načine kako smanjiti razinu šećera u krvi. Lijek se može raditi po

Svaka klasa lijekova ima jedan ili više lijekova. Neki od tih lijekova se uzimaju oralno, dok se ostali moraju ubrizgati.

Evo na-a-pogled Usporedba zajedničkih lijekovima za dijabetes. Više lijekovi su dostupni, ovisno o Vašim potrebama i situaciji. Pitajte svog liječnika o mogućnostima i prednostima i manama svakog od njih.

meglitinidi

sulfonilureje

Dipeptidil-peptidaza 4 inhibitori (DPP-4)

bigvanidi

tiazolidindioni

Ovi lijekovi se ne smije koristiti kod osoba s bolestima bubrega ili srčanih problema.

Inhibitori alfa-glukozidaze

transportera natrij-glukoze 2 inhibitori (SGLT2)

sekvestranti žučnih kiselina

amilina mimetici

inkretin mimetici

Niti jedan dijabetes tretman je najbolje za sve, i ono što radi za jednu osobu svibanj neće raditi za druge. Vaš liječnik može utvrditi kako određeni lijek ili koliko više lijekova može stati u vaš cjelokupni plan liječenja dijabetesa i pomoći vam razumjeti prednosti i nedostatke pojedinih dijabetes droge.

posjetite svog liječnika