Može li vaše hrkanje biti apneja za vrijeme spavanja?

Hrkanje može biti simptom poremećaja zove apneja za vrijeme spavanja, što je teško prepoznati i nosi ozbiljne zdravstvene rizike.

Apneja za vrijeme spavanja je vrlo čest, ali manje od jednog na tri oboljelih znaju da ga imaju. Iako je apneja za vrijeme spavanja može utjecati na sve uzraste, to je najčešće u sredovječnih muškaraca, od kojih su 2-4% su oboljeli, prema britanskom torakalnog društva (BTS).

“Sleep apnea je jedan od glavnih uzroka invalidnosti, jer to uzrokuje pospanost tijekom dana”, kaže profesor John Gibson, san u snu stručnjak BTS.

To može ozbiljno utjecati na socijalno ponašanje, radni učinak i sposobnost za sigurnu vožnju.

Što je apneja za vrijeme spavanja?

“Stotine tisuća oboljelih i dalje nedijagnosticiran u Velikoj Britaniji, obično, jer stanje nije se smatralo pojedinci ili njihovim liječnicima.”

Apneja za vrijeme spavanja je respiratorna stanje u kojem se grlo sužava ili zatvara tijekom spavanja i opetovano prekida osobe disanje.

To rezultira padom razine kisika Krvi a. Teškoće u disanju uzrokuje mozak probuditi osobu gore.

To se može dogoditi na stotine puta na noć bez pati realizirati. To dovodi do loše kvalitete sna i teške pospanosti tijekom dana.

Dobra vijest je da se nešto može učiniti, ako ste s apneja za vrijeme spavanja dijagnoza.

Vi ste vjerojatno da će biti svjesni da imate problema s disanjem u snu, osim ako vaš partner ili član obitelji ne primjećuje epizoda kad prestanete disati.

Simptomi apneja za vrijeme spavanja

Međutim, ako vaš san stalno je poremećen, možete postati svjesni problema i da ćete početi osjećati simptome apneje za vrijeme spavanja tijekom dana.

Najčešći simptomi su

Gojazni ljudi u dobi između 30 i 65 godina su najčešće pogođeni. Apneja za vrijeme spavanja je manje čest u žena, vjerojatno zbog nedostatka svijesti o stanju.

Apneja za vrijeme spavanja također utječe na djecu, osobito one s povećanim tonzila ili adenoida.

hrkanje, epizode vrijeme spavanja gdje se zaustavi disanje, nemirna / unrefreshing sna, često putuje u zahodu svake noći, jutarnje glavobolje, pretjerana dnevna pospanost i razdražljivost, umanjena koncentracija, gubitak libida

Ako se ne liječi, stanje može povećati rizik od visokog krvnog tlaka, koronarne bolesti srca, moždanog udara i dijabetesa.

Zdravstveni rizici apneja za vrijeme spavanja

Osobe s apnejom u snu su od 7 do 12 puta veću vjerojatnost da imaju prometne nesreće od onih bez poremećaja, prema BTS.

Ispitivanja pokazuju da vozači koji su pospani zbog apneja za vrijeme spavanja obaviti gore nego vozači s razine alkohola u krvi preko granice pravne piće pogona.

Većina pacijenata može se dijagnosticirati obavljajući kućne snimke. Uređaji za snimanje može se nositi preko noći u krevetu.

To se registrirati ili samo razinu kisika u krvi, ili kisik plus hrkanje, otkucaji srca i napore disanja, pomoću senzora na prst i oko tijela.

Ako ste s dijagnozom apneja za vrijeme spavanja, vi ste vjerojatno da će biti propisana kontinuirani pozitivni pritisak dišnih putova (CPAP).

Pacijent nosi masku preko nos i usta, i stroj podiže i regulira tlak zraka udahnuo. To sprečava dišnih putova od urušavanja tijekom spavanja.

CPAP ima dobre rezultate. Kontrolom za vrijeme spavanja, poboljšava kvalitetu sna. Osoba se budi osjećaj mnogo više osvježuje, i dalje na oprezu tijekom dana.

Dijagnosticiranje apneja za vrijeme spavanja

CPAP također smanjuje hrkanje, što znači da njegov partner može bolje spavaju.

Manjina pacijenata pronaći CPAP tretman vrlo neugodan za korištenje. Oni mogu biti potpomognuta mandibule napredovanju uređaja (MAD), koji je napravljen od strane specijaliziranih stomatologa. Međutim, prednost je manje predvidljivi nego što CPAP.

Kirurgija rijetko se koristi za liječenje apneja za vrijeme spavanja, osim uklanjanja krajnika ili adenoida kad su postali vrlo velik.

Hrkanje i apneja za vrijeme spavanja

usluge

Mjesto

Praktični savjeti koji će vam pomoći smanjiti, te informacije o piću s niskim rizikom, kako je alkohol učinke na vaše zdravlje, i razumijevanje jedinice

Pomoć za odvikavanje, uključujući i ono što vaš liječnik može napraviti, lokalnih usluga i zamjene nikotin terapije

Gubitak težine resurse koji će vam pomoći da izgubite težinu zdravo, uključujući i 12-tjedan plan prehrane i vježbe

Četvrtina Britanaca hrkati, što uzrokuje bijedu za partnere i potencijalno stavljajući svoje zdravlje u opasnost

Usluge u vašoj blizini

Pijenje i alkohol

Prestanite pušiti

Smršaviti

Hrkanje