prirođene bolesti srca kod odraslih uzroka

Kako srce radi

Kako oštećenja srca razviti

Srce je podijeljeno u četiri šuplje komore, dva na desnoj strani i dva na lijevoj strani. U obavljanju svoje osnovni posao – pumpati krv kroz tijelo – srce koristi svoje lijeve i desne strane za različite zadatke.

Zašto prirođene bolesti srca resurfaces u odrasloj dobi

Desna strana srca seli krv u pluća kroz posudama zvanim plućne arterije. U plućima, krv uzima kisik i zatim se vraća na lijevu stranu srca kroz plućne vene. Lijeva strana srca onda pumpa krv kroz aortu i na ostatak tijela.

Većina oštećenja srca razviti kada je beba još uvijek u maternici. Tijekom prvog mjeseca trudnoće, fetusa srce počinje tući. U ovom trenutku, srce je samo nejasno srcoliki cijev. Ubrzo su strukture koje će formirati u srce dvjema stranama i velikim krvnim žilama koje nose krv i iz njih se razvijaju.

To je obično u ovom trenutku u razvoju bebe da srce defekti mogu početi razvijati. Istraživači nisu sigurni što točno uzrokuje defekte za početak, ali misle neki medicinski uvjeti, lijekovi i genetika može igrati ulogu.

Neki odrasli mogu naći da problema sa svojim srčanih mana nastaju kasnije u životu, čak i ako su njihovi nedostaci liječi u djetinjstvu. To je zbog toga oštećenja srca rijetko se izliječiti – često se popraviti, tako da vaš rad srca je poboljšana, ali to često nije sasvim normalno.

Postoje mnogi razlozi zbog kojih oštećenja srca ponovno pojaviti u odraslih. U nekim slučajevima, liječenje ste primili u djetinjstvu možda bila uspješna tada, ali je problem pogoršava kasnije u životu. Također je moguće da se problemi u svom srcu, koji nisu bili dovoljno ozbiljni da popraviti kada ste bili dijete, su se pogoršali, a sada zahtijevaju liječenje.

Postoje i druge komplikacije djetinjstva operacije za ispravljanje prirođene bolesti srca koje se mogu pojaviti kasnije u životu. Mnogi tretmani za popravak oštećenja srca može ostaviti ožiljak tkiva iza u svom srcu, koji uzrokuje povećane šanse za abnormalnog srčanog ritma (aritmija).