Simptomi dijabetesa: kada dijabetes i simptomi su zabrinutost

Dijabetes Simptomi su često suptilni. Evo što tražiti – i kada se konzultirati sa svojim liječnikom.

Rani simptomi dijabetesa, posebno dijabetesa tipa 2, mogu biti suptilni ili naizgled bezopasna – to jest, ako su čak simptoma. S vremenom, međutim, mogu se razviti komplikacije dijabetesa, čak i ako niste imali simptome dijabetesa.

Samo u SAD-u, više od 8 milijuna ljudi nedijagnosticiran dijabetesa, u skladu s American Diabetes Association. Ali vi ne morate postati statistika. Razumijevanje mogućih simptoma dijabetesa može dovesti do rane dijagnoze i liječenja – i trajanja bolje zdravlje. Ako ste naišli bilo koji od sljedećih dijabetesa znakove i simptome, posjetite liječnika.

Prekomjerna žeđ (koji se nazivaju polydipsia) i učestalo mokrenje (također poznat kao poliurija) klasični su simptomi dijabetesa.

Kada imate dijabetes, višak šećera (glukoza) nakuplja u krvi. Vaši bubrezi su prisiljeni raditi prekovremeno za filtriranje i apsorbirati višak šećera. Ako bubrezi ne mogu držati korak, višak šećera se izlučuje u urinu, vukao tekućine iz vašeg tkiva. To izaziva češće mokrenje, koji vam mogu ostaviti dehidriran. Kao što piti više tekućine kako bi ugasiti žeđ, da ćete pišati čak i više.

Vi svibanj osjećati umor. Mnogi čimbenici mogu doprinijeti. Oni uključuju dehidraciju od povećanog mokrenja i svoje tijelo nemogućnosti da funkcionira ispravno, jer to je manje mogućnosti koristiti šećer za energetske potrebe.

fluktuacije težine također spadaju pod okriljem mogućih dijabetesa znakova i simptoma. Kada izgubite šećer kroz učestalo mokrenje, također gube kalorije. U isto vrijeme, dijabetes može zadržati šećer iz hrane od postizanja svoje stanice – što dovodi do stalne gladi. Kombinirani učinak je potencijalno brzog mršavljenja, pogotovo ako imate dijabetes tipa 1.

Dijabetes Simptomi ponekad uključuju vid. Visoka razina šećera u krvi izvući tekućinu iz vašeg tkiva, uključujući leće oči. To utječe na vašu sposobnost da se usredotoči.

Ako se ne liječi, dijabetes može izazvati nove krvne žile formiraju u vašem mrežnici – stražnji dio vašeg oka – i štete utvrđene plovila. Za većinu ljudi, ove rane promjene ne uzrokuju smetnje vida. Međutim, ako ove promjene napreduju neotkriven, mogu dovesti do gubitka vida i sljepoće.

Liječnici i osobe s dijabetesom su primijetili da su infekcije češće ako imate dijabetes. Istraživanja u ovom području, međutim, nije se pokazao da li je to u potpunosti točno, niti zašto. Može biti da je visoka razina šećera u krvi narušiti tjelesnu prirodni proces ozdravljenja i sposobnost za borbu protiv infekcija. Za žene, mjehura i vaginalne infekcije su osobito česta.

Višak šećera u krvi može dovesti do oštećenja živaca. Vi svibanj primijetiti trnci i gubitak osjeta u rukama i nogama, kao i žarku bol u rukama, rukama, nogama i stopalima.

Dijabetes može oslabiti sposobnost za borbu protiv mikroba, što povećava rizik od infekcije u svom zubnog mesa i kosti koje drže zube na mjestu. Desni mogu povući daleko od zubi, zubi mogu postati labav, ili ste svibanj razviti čireve ili džepovima gnoj u svom zubnog mesa – naročito ako imate infekciju desni prije dijabetes razvija.

Ako primijetite bilo moguće dijabetes simptomi, obratite se liječniku. Ranije se stanje dijagnosticira, prije tretman može početi. Dijabetes je ozbiljno stanje. No, sa svojim aktivnim sudjelovanjem i potporom svojim lijecnikom, možete upravljati dijabetes, dok uživate aktivan i zdrav život.

posjetite svog liječnika