svakodnevno aspirin terapija: razumjeti prednosti i rizike

I aspirin i nesteroidni protuupalni lijekovi (NSAID), kao što su ibuprofen (Motrin IB, Advil, drugi) i naproksen natrij (aleve) smanjuje djelovanje koagulacije trombocita. Redovita upotreba nesteroidnih protuupalnih lijekova može povećati rizik krvarenja.

Neki NSAR mogu povećati rizik od srčanog udara na svoje vlastite. Osim toga, neki NSAR negativno mogu komunicirati s aspirinom, što povećava rizik od krvarenja čak i više.

Ako vam je potrebna samo jednu dozu ibuprofena, uzmi ga dva sata nakon što je aspirin. Ako je potrebno uzeti ibuprofen ili druge NSAR češće, razgovarajte sa svojim liječnikom o lijekovima alternative koje neće ometati dnevne terapije aspirinom.

Mogu li uzeti aspirin ako redovito uzeti ibuprofen ili neki drugi nesteroidni protuupalni lijekovi (NSAID) za neko drugo oboljenje?

Nuspojave i komplikacije uključuju uzimanje aspirina

Koje su moguće nuspojave dnevne terapije aspirinom?

Ako ste uzimanje aspirina i treba kirurški postupak ili dentalnu rad, svakako reći kirurga ili stomatologa da uzimate svakodnevno aspirin i koliko. U protivnom riskirate krvarenja tijekom operacije. Nemojte prestati uzimati aspirin, bez savjetovanja s liječnikom, no.

Uprava za hranu i lijekove upozorava da ljudi koji redovito uzimaju aspirin treba ograničiti količinu alkohola koju piju zbog svojih dodatnih razrjeđivanje krvi učinaka i potencijala uznemiriti želudac. Ako se odlučite piti alkohol, učinite to u umjerenim količinama. Za zdrave odrasle osobe, to znači da se na jedno piće dnevno za žene svih dobi i muškaraca starijih od 65 godina, a do dva pića dnevno za muškarce 65 godina i mlađe.

Ako ste već uzimanje antikoagulansa, poput varfarina (coumadin, Jantoven), apixaban (Eliquis), dabigatran (Pradaxa) ili rivaroksaban (Xarelto) za neko drugo oboljenje, kombinirajući ga s aspirinom može uvelike povećati rizik od većih komplikacija. Međutim, postoji svibanj biti neki uvjeti za koje kombiniraju nisku dozu aspirina s varfarinom ili neki drugi antikoagulans je prikladno. No, ova terapija se uvijek treba pažljivo raspravljati sa svojim liječnikom.

Ostali lijekovi i biljnih dodataka također može povećati rizik od krvarenja. Lijekovi koji mogu biti u interakciji s aspirinom uključuju

Koje su moguće interakcije s lijekovima uz dnevni Aspirin terapija?

Uzimajući neke dodatke prehrani može povećati rizik krvarenja. To uključuje

Ako mislite da imate srčani udar, najvažnija stvar za vas učiniti je posjetiti svog liječnika ili hitne medicinske pomoći. Nemojte odgađati poziv za pomoć. Aspirin sama neće spasiti život ako imate srčani udar.

Operator može vam savjetovati da žvakati aspirin, ali prvo će postavljati pitanja kako bi bili sigurni da niste alergični na aspirin ili imate druge zdravstvene uvjete koje bi uzimanje aspirina tijekom srčanog udara previše rizično. To je u redu da žvaču aspirin ako je vaš liječnik ranije rekao da to učini ako mislite da imate srčani udar – ali posjetite svog liječnika ili hitne medicinske pomoći na prvom mjestu.

Obložene Aspirin je dizajniran da prođe kroz želudac i ne raspadaju se dok ne dosegne svoj tankog crijeva. To može biti blaži na želudac i može biti prikladna za neke ljude koji uzimaju svakodnevno aspirin, posebno u onima koji su bolovali od gastritisa ili čira na želucu.

Međutim, neki istraživači smatraju da nema dokaza da uzimanje enteralnu obložene Aspirin smanjuje šanse za razvoj gastrointestinalnog krvarenja. Osim toga, neka istraživanja su otkrili da obložene aspirin ne može biti kao učinkovit kao običan aspirin kada se uzme u vrijeme mogućeg srčanog udara. Razgovarajte sa svojim liječnikom ako ste zabrinuti zbog načina kako smanjiti rizik krvarenja.

Ako se svakodnevno aspirin, je li još uvijek sigurni da se aspirin tijekom srčanog udara?

Ukoliko se obložen aspirin?