tamne krugove ispod očiju kada posjetiti liječnika

Hladno. Pokušajte hladan oblog, dvije rashlađeno žličice ili vrećicu smrznutog graška umotane u mekom krpom da privremeno smanjiti proširene i obezbojen pod-oka krvne žile;. Ekstra jastucima. Podići glavu sa dva ili više jastuka kako bi se spriječilo natečenost da se razvija kada tekućina bazenima u svoje donje kapke;. Extra san. Iako kratke noći obično ne uzrokuju pod-podočnjaci, nedostatak sna vas čini svjetlija i više šuplje očiju, tako da sjene i krugovi već su postali očiti.

Briga o sebi

Ako promjena boje i oteklina se pojaviti pod samo jednim okom, a izgleda da se pogoršati s vremenom, razgovarajte sa svojim liječnikom primarne zdravstvene zaštite. Ako želite trajnije rješenje od concealers i over-the-counter kreme mogu pružiti, posjetite dermatologa za savjet.

Ovisno o tome što je uzrok krugove ispod očiju, vaš liječnik može preporučiti kreme na recept ili kombinaciju tretmana za brisanje ili smanjenje boje. Laserska terapija ili kemijskih pilinga može biti korisna u nekim slučajevima. Udubine koje uzrokuju sjene može se zagladiti ubrizgavaju punila, i kirurgija može eliminirati natečen kapke.

Međutim, tamne pod okom krugovima obično nisu medicinski problem i home lijekova za tamne krugove ispod očiju može biti sve što je potrebno kako bi se upravljati ovo stanje.

Blaga do umjerena podočnjaka često dobro reagiraju na jednostavan i jeftin tretmani, kao što su